De anslutna näten blir fler

På omsorgsportalen.se samlar vi tjänsteleverantörer som erbjuder digitala hjälpmedel och omsorgstjänster.


Flera tjänster i nätet - genom en avtalspart

På omsorgsportalen.se samlar vi tjänsteleverantörer som erbjuder digitala hjälpmedel och omsorgstjänster. Med Sappas riksomfattande nät gör vi tillsammans tjänsterna tillgängliga för fler människor, vilket bidrar till att fler kan bo kvar hemma även med ökat omsorgsbehov. För varje stadsnät som ansluter sig når vi tillsammans fler människor.

Som nätägare behöver du bara Sappa som avtalspart för att kunna erbjuda era anslutna hushåll en mängd nya tjänster inom digital omsorg. Tjänster som tidigare inte varit lika lättillgängliga för privatpersoner som de är nu.
För de som inte redan anslutit sig till det lokala fibernätet kan detta nya tjänsteutbud dessutom ses som en anledning till att faktiskt ansluta sig ifall det innebär att man kan bo kvar hemma ett par år till.

Till Omsorgsportalen

Vad kan stadsnäten göra? 

Som stadsnät kan man genom att tillgängliggöra välfärdsbredbandet erbjuda sina anslutna hushåll digitala omsorgstjänster. Är man sin egen kommunikationsoperatör (KO) är vägen kort till att ta del av Omsorgsportalen. Då behövs enbart ett avtal om välfärdsbredband med Sappa och en lösning för inkoppling. Har man som nätägare istället en extern KO så behöver man vända sig till sin KO om att möjliggöra välfärdsbredbandet genom avtal med Sappa. Kontaka oss gärna så berättar vi mer. 

I vilka orter har vi avtal? 

Omsorgsportalens räckvidd och utbud är ständigt växande och når idag en stor del av Sveriges kommuner, motsvarande 1 miljon hushåll. Sappa och det lokala stadsnätet avtalar ett välfärdsbredband för uppkoppling av tjänsterna och därefter blir Omsorgsportalen tillgänglig för invånarna på en ny ort. Kontakta oss gärna

Vill du ansluta dina tjänster till Omsorgsportalen? Eller har du några andra frågor? Tveka inte att höra av dig!