Ingen fakturaavgift varje månad för dig som betalar via autogiro

12 april 2012 Avtal och faktura

För en tid sedan informerade vi om att vi inför fakturaavgift på 30 kr för alla våra kunder i augusti 2012 (läs tidigare nyhet från den 29 mars 2012). Vi har nu valt att justera upplägget så att du som betalar via autogiro inte ska behöva betala fakturaavgift annat än när din abonnemangskostnad förändras.

Autogiro och fakturaavgift

Många kunder som betalar med autogiro har hört av sig och varit bekymrade över att behöva betala fakturaavgift framöver. Vi har lyssnat och löst det så att vi från augusti när avgiften införs, inte längre skickar ut autogirobesked varje månad eftersom det är dessa som genererar fakturaavgift. Istället skickar vi endast ut autogirobesked under månader när abonnemangskostnaden har förändrats, och bara dessa månader tillkommer alltså en fakturaavgift på 30 kr.

Dina autogirobesked gäller alltså tillsvidare till dess att abonnemangskostnaden förändras, exempelvis när du lägger till eller tar bort kanaler i ditt utbud. Det aviserade beloppet dras från ditt konto på förfallodagen som alltid är den sista dagen i månaden. Om sista dagen är en helgdag så dras kostnaden från ditt konto den bankdag som infaller närmast efter. Till exempel i september 2012 när den 30 är en söndag så dras avgiften först på måndagen den 1 oktober.

Slipp avgift helt med e-faktura

E-faktura är det allra enklaste sättet att betala fakturor på. Det är dessutom det miljövänligaste! Med e-faktura slipper du även fakturaavgifter. Du får dina fakturor direkt till din Internetbank där du godkänner dem för betalning. Anmäl att du vill ha e-faktura via din Internetbank, sök fram Sappa och följ sedan instruktionen på skärmen.