31 mars, 2014

Idag påbörjar vi vår kanalomläggning!

Det är dags för vårens kanalomläggning!

Våren är precis runt hörnet och det är dags göra årets ”vårstädning” för att förbättra vårt nät.
Vi kommer bl.a. lägga till de nya kanalerna: ”Nya” TV4 Sport, SVT1 & SVT2 talande text.

Se när kanalomläggningen sker hos dig

31 mars (måndag) kl. 9-12
Alingsås, Bohus, Borås, Ed, Göteborg, Götene, Hjo, Karlsborg, Lidköping, Mariestad, Mellerud, Mölndal, Mölnlycke, Nossebro, Skara, Tibro, Tidaholm, Trollhättan, Ulricehamn, Vänersborg.

31 mars (måndag) kl. 13-17
Alfta, Boxholm, Bollnäs, Edsbyn, Kisa, Lindesberg, Linköping, Mantorp, Mjölby, Mora, Nyköping, Orsa, Stockholm, Strängnäs, Sundsvall, Vadstena, Västerås, Växjö, Älvsbyn, Örebro.

1 april (tisdag) kl. 9-12
Borlänge, Degerfors, Hammarö, Harmånger, Hedemora, Karlshamn, Karlskoga, Karlskrona, Karlstad, Kil, Krokom, Ljusdal, Norsjö, Skellefteå, Storuman, Säter, Umeå, Vindeln, Östersund.

1 april (tisdag) kl. 13-17
Alstermo, Charlottenberg, Deje, Eksjö, Forshaga, Jokkmokk, Lenhovda, Luleå, Rosvik, Sävsjö, Åmotfors, Åseda. 

Den 31 mars och 1 april jobbar vi med nätet!

Störningar i bilden och nya kanallistor
Den 31 mars och 1 april jobbar vi i nätet och skickar ut nya kanallistor till alla boxar. Under tiden vi arbetar kommer du uppleva störningar och avbrott i tv-leveransen. När vi är klara kommer du få upp ett meddelande på tv:n, om att din box hittat nya kanaler. Markera JA och tryck OK så hämtas den nya kanallistan till din box. När du hämtat den nya kanallistan behöver du göra om dina favoritlistor. Om du inte får upp meddelandet automatiskt och om några kanaler försvinner, behöver du göra en fabriksåterställning av din box. Det är viktigt att du accepterar uppdateringen så du har den rätta kanallistan.

Du som har en tv-modul kan behöva hämta den nya digitala kanallistan själv. Titta hur du gör i manualen för din tv. Under sökningen kan du behöva ange följande värden: Frekvens: 306MHz, Symbolhastighet: 6.875,
Modulation: 64 QAM, Nätverksid: 100 (om tv:n kräver denna info)

Ny mjukvara till vår HD box av modell SC260 och DC260
Du som har någon av dessa boxar kommer även att få en ny mjukvara. Detta sker 31 mars.
När du får meddelandet om att en ny mjukvara finns tillgänglig, markerar du då JA och trycker sedan på OK, följ sedan instruktionen på tv:n. OBS! Under uppdateringen får inte strömmen brytas! Efter uppdateringen kan en fabriksåterställning behöva göras, se instruktioner här nedan. 

Så här gör du en fabrikåterställning

Standardbox (Triax CR-111 eller Sappa SC-150)
Meny / Standardinställning / Ange lösenord 0000/ Fabriksåterställning / Flytta markören så att ”JA” blir gulmarkerat, tryck OK / Boxen startar nu om / Tryck OK 2 gånger/ Kontrollera inställningar: frekvens 306MHz, Symbolratio 6.875MS/s, Modulation 64QAM, Nätverkssökning JA, tryck sedan OK. Spara sedan den nya listan genom att trycka OK. 

HD-box (Triax C-HD 512 eller Sappa SC-260HD)
Meny/Systemåterställning/Ange lösenord 0000 / Fabriksinställningar / Flytta markören så att ”JA” blir ljusblå, tryck OK / Boxen startar nu om / Välj svenska, tryck OK / tryck blå knapp på fjärrkontrollen / Kontrollera inställningar för kanalsökning: frekvens 306MHz, Symbolhastighet 6.875MS/s, Modulation 64QAM, Nätverk JA, tryck sedan OK. Spara sedan den nya listan genom att trycka OK.

Inspelningsbar HD-box 1 tuner (Dilog DC-250HD)
Meny/ Verktyg / Återställning av fabriksåterställningar / Flytta markör till OK, tryck OK / Ange lösenord 0000 / Välj Ok / Boxen startar nu om /Tryck vidare med blå knapp 6 gånger / Spara sedan ned nya listan genom att trycka blå knapp.

Inspelningsbar HD-box 2 tuner (Dilog DC-660HD)
Meny/installation & inställningar/ Underhåll/fabriksåterställningar/ Flytta markör till ”JA”, tryck OK/ Boxen startar nu om / Tryck OK 3 gånger / Spara sedan den nya listan genom att trycka OK, tryck sedan OK för att titta på tv.

Inspelningsbar HD-box 2 tuner (Dilog DCH-760)
Meny / Konfiguration / Systeminställningar / Återställ till fabriksinställningar / Ange lösenord 1111 / Tryck OK / Boxen startar nu om / Se så att det står svenska, hybridläge och automatisk i de 3 fälten / Välj OK

HD-box (Dilog DCT-280HD)
Meny / System / Fabriksinställning / Rad 2, fabriksinställning, tryck pil till vänster så att det står fabriksinställning/Tryck OK / Boxen startar nu om / Gör de val du önskar / Välj kabel / Automatisk sökning / Spara sedan den nya listan genom att trycka OK.

Hör gärna av dig till oss om du har några frågor!

Vi finns på 0774-444-744 och hej@sappa.se, alla dagar 8-22.