Discoverys kanaler tillbaka!
28 januari, 2016

Discoverys kanaler tillbaka!

2016-02-11

Discovery Networks och Telenor har nu kommit överens om ett nytt avtal. Detta innebär att konflikten är över och att de kanaler som varit släckta kommer att komma tillbaka under dagen. Vi beklagar verkligen den situation som uppstått för våra kunder. 

2016-02-09 

Förhandling mellan Discovery Networks och Telenor pågår fortfarande vilket innebär att Discoverys kanaler fortsatt är släckta för vissa av våra kunder (se nedan). Vi har dessvärre ingen ny information från Telenor/Discovery om när ett nytt avtal beräknas vara klart så att samtliga kanaler kan tändas igen.

2016-02-01

Den 1 februari 2016 släcks Discoverys kanaler i vissa hushåll i Sverige

Vi vill informera er om att det för tillfället pågår en konflikt mellan programbolaget Discovery Networks, som äger samtliga kanaler nedan, och Telenor då rådande avtal gällande distribution av Discoverys tv-kanaler i Norden upphörde 2016-01-31.

Eftersom nytt avtal mellan Discovery Networks och Telenor ej slutits 2016-01-31, innebär det att samtliga Discoverys kanaler har släckts från och med natten till måndagen den 1 februari. Detta påverkar ett stort antal tv-tittare i Sverige eftersom tv-signalen till många tv-hushåll tas från Telenors satellit, Thor.

Du som DIGITAL-TV kund hos Sappa påverkas INTE
Om du är digital-tv kund hos Sappa och får faktura från oss kan du luta dig tillbaka, du kommer ej att påverkas. Du kommer alltså kunna se kanalerna precis som vanligt.

Du som har ANALOG tv-leverans från Sappa till din fastighet KAN VARA BERÖD
Bor du i en fastighetsförening eller villa som endast har en analog tv-leverans från Sappa kan du vara påverkad vilket gör att kanalerna nedan är släckta från den 1 februari 2016.

Jag som har analog leverans - hur vet jag om jag är berörd?
Löpande kommer vi hålla er uppdaterade här på sappa.se/driftinformation

Dessa Discoverykanaler kan komma att släckas:
Kanal 5
Kanal 9
Kanal 11
Discovery Channel
Animal Planet
TLC
Discovery World
Discovery Science
Discovery ID
Eurosport
Eurosport 2 SD/HD

Hur länge kommer kanalerna eventuellt vara släckta?
Vi har ännu ingen information hur länge kanalerna kan komma att vara släckta, detta beror helt och håller på hur överenskommelsen mellan Discovery Networks och Telenor slutar.

Frågor?
Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på hej@sappa.se och 0774-444 744.