Så spelas handbolls-EM 2018

Så spelas handbolls-EM 2018

21 december 2017 TV-tips

Handbolls-EM i Kroatien 12-28 januari     

De svenska handbollsherrarna hade inga större bekymmer med att kvalificera sig till Handbolls-EM i Kroatien 2018. Med fem segrar och endast en förslust tog man sig vidare till EM. Sverige hamnade i grupp A tillsammans med Serbien, Island och värdnationen Kroatienen. En tuff lottning enligt förbundskaptenen.   

– Matchen mot Kroatien kommer att bli väldigt speciell med det tryck och inramning som hemmafansen kommer att skapa. Det är ett oerhört bra lag som nästan alltid går långt i turneringarna. Serbien har många skickliga spelare och är liksom andra Balkanlag svåra att möta, särskilt där nere. Jag räknar med att de också kommer att ha många fans på plats. Island blir en speciell match för mig på förhand, men när vi väl är där är det en match som ska vinnas säger förbundskaptenen Kristján Andrésson (källa handbollslandslaget.se).  

Så spelar Sverige    

Mellan 12-28 januari spelas handbolls-EM i de kroatiska städerna Zagrep, Split, Porez och Varazdin. Alla Sveriges matcher från handbolls-EM kommer visas på TV3 och Viaplay. 

12 januari kl 18:15
Sverige - Island

14 januari kl 18:15
Serbien - Sverige

16 januari kl 20:30
Kroatien - Sverige

Grupper handbolls-EM 2018

Grupp A  
Kroatien
Sverige
Serbien
Island

Grupp B  
Frankrike
Vitryssland
Norge
Österrike

Grupp C  
Tyskland
Makedonien
Montenegro
Slovenien

Grupp D  
Spanien
Danmark
Tjeckien
Ungern

Så ser du matcherna via tv:n eller online     

Vill du följa handbolls-EM kan du skaffa TV3 och se Sveriges alla matcher. Du hittar kanalen i Sappa Fem, Sappa Tio, Sappa Mest, Sappa Mest HD, Sappa Mycket, Viasat Silver, Viasat Guld . Om du gillar livesport kan vi rekomendera vårt erbjudande på Viasat Sport där du får de första 3 månaderna fritt och tillgång till Viaplay. Läs mer här