På Spåret - ny säsong

På Spåret - ny säsong

05 november 2018 TV-tips

Premiär för Sveriges populäraste frågesport 

Alla På Spåret-fans - nu är det snart dags igen! SVT:s succé-serie På Spåret är tillbaka i tv-rutan med sin 31:a säsong. Premiären går av stapeln fredagen den 30 november kl. 20:00 på SVT1. Programledare Kristian Luuk och domare Fredrik Lindström håller som vanligt i taktpinnen och bjuder på förstklassig underhållning tillsammans med orkestern Augustifamiljen. Bland de tävlande ser vi i år bland annat veteranerna Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl, samt nykomlingarna Parisa Amiri och Gunnar Wetterberg.

På spåret 2018

På Spåret är ett av SVT:s största nöjesprogram och har sänts varje år sedan 1987 (med undantag för 1989, 1992 och 1994). I det tågbaserade programmet får svenska kändisar tävla i en frågesport som tar sin utgångspunkt i olika städer. 

Alla tävlanden i På Spåret   

Höstens säsong av SVT:s På Spåret erbjuder som vanligt en härlig blandning kändisar och personligheter. Här är säsongens deltagare: 

Grupp 1

Ebba Hultkvist Stragne och Samuel Fröler
Samuel Fröler och Ebba Hultkvist Stragne 
Först ut i första gruppen är nykomlingarna Samuel Fröler och Ebba Hultkvist Stragne, kända från bland annat tv-serien Skärgårdsdoktorn. 

Kristoffer Appelquist och Bea Uusma
Bea Uusma och Kristoffer Appelquist
Duon med författaren Bea Usma och komikern Kristoffer Appelquist gör comeback. Bea Usma, känd som Sveriges främsta expert på Andrées polarexpedition och Kristoffer Appelquist, som bland annat har deltagit i humorprogram som Parlamentet. 

Eric Ericson och Kjell Wilhelmsen

Eric Ericson och Kjell Wilhelmsen
Ytterligare ett återkommande par utgör skådespelarna Eric Ericson och Kjell Wilhelmsen. Eric Ericson har synts i bland annat tv-serien Molanders och Kjell Wilhelmsen känd från serien 30 dagar i februari.

Grupp 2

Emma Molin och Hanna Dorsin
Duon Emma Molin och Hanna Dorsin gör sin debut i På Spåret, båda medlemmar av prisade humorgruppen Grotesco.

Josefin Johansson och Johar Bendjelloul
En av gruppens återkommande par består av radioprofilen Johar Bendjelloul, som gjort karriär på både SVT och Dagens Nyheter samt komikern och artisten Josefin Johansson, som synts på både tv och radio.

Amie Branne Sey och Gunnar Bolin
Med en andra 2:a plats i förra årets På Spåret får denna duo nu revansch. Amie Branne Sey, programledare för olika program i Sveriges Radio och i Aftonbladets morgon-tv, samt Gunnar Bolin, kultur- och utrikeskorrespondent i många år på Sveriges Radio.

Grupp 3

Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl
Med tre tidigare finaler och två segrar kan de sägas vara årets stora förhandsfavoriter. Elisabet Höglund, journalist som gjort en lång karriär på både nationell och interntionell nivå.  Jesper Rönndahl, komiker och författare, som senast synts hans politiska satirserie "Svenska Nyheter" .

Marianne Ahrne och Anders ”Ankan” Johansson
Återkommande paret Marianne Ahrne, filmregissör som gjort en lång rad filmer och dokumentärer för både svensk och utländsk TV, och komikern Anders Johansson, som gjort sig känd som ena halvan i duon Anders och Måns. 

Parisa Amiri och Gunnar Wetterberg
Nykomlingarna i denna grupp är programledaren Parisa Amiri, känd från sin tv-serie på SVT, samt historikern och författaren Gunnar Wetterberg, som bland annat jobbade i många år som Sacos samhällspolitiske chef.

På Spåret - Musik

Musiken i På Spåret

Ett kärt inslag i På Spåret är musikunderhållningen med orketstern Augstifamiljen i spetsen. De tre gästartister som har avslöjats ska medverka under hösten är Siw Malmkvist, Daniel Adams-Ray och Seinabo Sey. Utöver dem medverkar tio hemliga artister. 

Se På Spåret på SVT1 

Med vårt instegspaket Sappa Alltid får du tillgång till SVT:s kanaler så du kan se På Spåret. Har du inte kanalpaketet idag kan du enkelt lägga till det eller slå oss signal på 0774-444 744, vi svarar alla dagar året om 8-22. 

Streama På Spåret på SVT1   

När du skaffar ett digital-tv abonnemang utöver Sappa Alltid där Sappa Play finns tillgängligt så kan du enkelt streama På Spåret 2 i din mobil, dator och surfplatta. Läs mer om Sappa Play här.