Super Bowl LIII 2019
30 januari, 2019

Super Bowl LIII 2019

Kategorier: Sport

Årets höjdpunkt för amerikansk fotboll

Natten mellan 3 februari och 4 februari är det värt att stanna uppe lite extra sent! Kl 00:30 är det nämligen matchstart för den 53:e upplagan av Super Bowl. Det blir ett actionfyllt möte mellan Los Angeles Rams och New England Patriots på Mercedes-Benz Stadium i Atlanta.

Se matchen på TV3 och Viaplay. 
Sändningen börjar kl. 23:30.

Vilka är lagen och spelarna?

Super Bowl är finalmatchen inom USA:s nationella liga i amerikansk fotboll (NFL). Matchen går mellan Los Angeles Rams, från Kalifornien och New England Patriots, från Foxborough utanför Boston. Patriots gick till final efter att ha besegrat Kansas City Chiefs, medan Rams tog sig till final genom en vinst på New Orlean Saints. Spelarna att hålla lite extra koll på från Rams är Jared Goeff och ligans bästa runningback Todd Gurley. Även coachen Sean McVay, som är den yngsta coach (33 år) som lett ett lag till Super Bowl. Patriots mest värdefulla spelare Tom Brady kan bli historisk genom att vinna sin sjätte Super Bowl. 

Halvtidsshowen

Före avspark sjunger sångerskan Gladys Knight den amerikanska nationalsången. Chloe X Halle ska sjunga "America the beautiful". I halvlek bjuds det på en rejäl show, där Maroon 5 är huvudakt tillsammans med gästerna Travis Scott och Big Boi.

Se Super Bowl på TV

Vill du se finalmatchen på TV3? Lägg till TV3 i Sappa Fem eller Sappa Tio. Du kan även logga in på Mitt Sappa för att lägga till kanalerna eller slå oss signal på 0774-444 744, vi svarar alla dagar året om 8-22.

Kontakta oss

Har du några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi finns på 0774–444 744, hej@sappa.se och på sociala medier @sappasomduvill. Du kan också skriva till oss direkt via vår chatt. Vi svarar alla dagar, året om kl. 8-22.