Falsterbo Horse Show
08 juli, 2019

Falsterbo Horse Show

Kategorier: Sport

Sommarens fest för ridsport

Snart är det dags för den årliga hästtävlingen Falsterbo Horse Show i Skånes sydvästra hörn. I år firar dessutom tävlingen 50 år! 

För den som inte kan följa hästveckan på plats visas de största ögonblicken på SVT1 12-14 juli (tävlingen pågår 6-14 juli). Kommentator är Annmaria Fredholm och expertkommetator för hoppning är Lotta Björe, för dressyr Gunilla Byström.

Svenska stjärnor till tävlingen

Förbundskaptenerna Henrik Ankarcrona (hoppning) och Bo Jenå (dressyr) har tagit ut de ryttare som kommer till Falsterbo.

Tre av de fyra i VM-silverlaget kommer. Det är Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson och Fredrik Jönsson tillsammans med Annika Axelsson, Rolf-Göran Bengtsson, Linda Heed, Jacob Hellström, Stephanie Holmén, Irma Karlsson och Douglas Lindelöw. Hopptruppen kompletteras med fyra ryttare som kvalar in via söndagsfinalen på Falsterbo den 7 juli i 7-Star Spring Tour.

Till deltävlingen i FEI Dressage Nations Cup kommer Juliette Ramel och Malin Wahlkamp-Nilsson, tillsammans med Patrik Kittel och Minna Telde.

Till andra dressyrrundan kommer Paulinda Friberg, Charlotte Haid Bondergaard, Denise Ljungkvist, Ida-Linn Lundholm, Jacob Noerby Sörensen och Jennifer Svensson, samt den speciellt inbjudna, 81-åriga Ulla Håkanson.

TV-tider

Fredag 12 juli
15:00-18:00 Falsterbo Grand Prix, hoppning

Lördag 13 juli
15:30-17:30 Falsterbo Derby, hoppning

Söndag 14 juli
9:30-10:40 Nations Cup Grand Prix Special, dressyr
11:00-12:45 Nations Cup Grand Prix kür, dressyr
13:30-17:00 Nations Cup, hoppning

Streama Falsterbo Horse Show

Vill du streama tävlingen? Med Sappa Play kan du se Falsterbo Horse Show live i din mobil, dator och surfplatta. Det enda du behöver ha är vårt instegspaket Sappa Alltid + ett kanalpaket utöver detta för att få tillgång till Sappa Play. Läs mer om Sappa Play här

Du kan även logga in på Mitt Sappa för att lägga till ditt kanalpaket eller slå oss signal på 0774-444 744, vi svarar alla dagar året om 8-22.