Sappas historia

Vår historia

1994 skapades företaget AB Svensk Programagentur (SPA), som verkade som agent i kabel-TV-branschen.

2008 förvärvade SPA kabel-TV-företaget Svesat AB och gick samtidigt in i rollen som operatör. Tillsammans kunde de två bolagen erbjuda ett spetsigt och brett utbud till alla sorters kunder och partners.

2010 samlades SPA och Svesat under det gemensamma namnet Sappa.

2015 tog vi steget att bredda oss till att bli en fullvärdig leverantör av bredband, TV och telefoni med fokus på kundlojalitet.

2018 fick vi utmärkelsen bäst service inom digital-TV-branschen enligt SKI (Svenskt Kvalitetsindex). Vi förvärvade även bolagen Tuna Kabel-TV AB och Hasteman AB. 

2019 flyttade vi till större lokaler tack vare expansion och förvärvade även bolagen BDTV samt Cantab. För andra året i rad placerade vi oss högst i kategorin service i SKI:s undersökning. Vi fick också betyget bäst image i branschen.

2020 blir vi det första telekombolaget i Sverige som lanserar digitala omsorgstjänster till vår produktportfölj. Vi behåller också vår starka förstaplats inom kundservice och image enligt SKI:s undersökning.

Idag är vi stolta över att kunna säga att vi på Sappa levererar bredband, TV, digitala omsorgstjänster och telefoni till en betydande del av Sveriges hushåll i vår roll som operatör och som agent för programbolagen. 

Vill du veta mer om oss?

LÄS MER OM SAPPA