IPTV eller Kabel-TV?

Vi förklarar skillnaden så att du känner dig i trygg i att välja mellan IPTV och kabel-TV.

Vad är egentligen skillnaden mellan IPTV och Kabel-TV?

Kabel-TV distribueras i en infrastruktur bestående av antingen fiber, koaxialkabel eller blandat fiber och koaxialkabel (hybridnät). Via Kabel-TV kan du både se analog-tv och digital-tv. Tekniken för Kabel-TV innehåller få aktiva komponenter och är därför väldigt driftsäker.

IPTV (Internet Protocol) är digital-TV som distribueras med antingen fiber eller fiber & CAT-kabel. Den stora fördelen med IPTV är att kommunikationen med digitalboxen är dubbelriktad, vilket gör det enklare att skapa tjänster som t.ex. playfunktioner som styrs via fjärrkontrollen (smarta interaktiva tjänster).

Är det något skillnad rent kvalitetsmässigt?
IPTV och Kabel-tv är förpackade på olika sätt när de transporteras i nätet. Men det utgör ingen skillnad rent kvalitetsmässigt på TV-kanalerna. Du kommer alltså ha samma bild- och ljudkvalitet via IPTV som via kabel-TV.


Kabel-TV

- Tillgång till både analoga och digitala kanaler
- Möjlighet att använda digitalbox och TV-modul
- Använd befintligt antennät i huset  


IPTV  

- Digitala kanaler
- Interaktiva smarta tjänster i boxen
- Koppla enkelt med nätverkskabel

Vad kan vi leverera hem till dig?

Vi kan leverera både IPTV och Kabel-TV. Men vad som gäller för just dig beror på vad för uttag som finns i din bostad. Har du ett antennuttag i väggen eller ett antennuttag (RF-kontakt) på din fiberbox kan vi leverera via kabel-TV. Om du tar kopplar in din tv och ditt bredband i ett nätverksuttag i väggen eller i din fiberbox kan vi leverera IPTV hem till dig.