17 april, 2015

Teknikomläggning 20-21 april

Nya kanaler på ingång i Sappas utbud!

Vi fyller på med nya kanaler i vårt utbud och det gör vi i samband med vårens kanalomläggning i vårt nät. Kanalerna nedan läggs in i respektive kanalpaket utan att någon prisjustering sker. För att få tillgång till kanalerna behöver du ha en digital tv-mottagare från Sappa eller en inbyggd digital tv-mottagare i din tv. Kanalerna kommer att finnas tillgängliga senast 21 april.

Vilka nyheter har vi? 

Kanal 5 HD är en av de mest populära kanalerna i Sverige. Här finner du underhållande program, roliga serier och spännande film. Kanalen kommer finnas tillgänglig i Sappa Mest HD, Sappa Tio och Sappa HD. Kanalplats: 25

Kanal 9 HD visar bl.a. action, motor och sport blandas i en rak och okomplicerad mix. Här träffar du spännande personer med fascinerande liv och tuffa jobb. Kanalen kommer finnas tillgänglig i Sappa Mest HD, Sappa Tio och Sappa HD. Kanalplats: 29

BBC Brit är en ny HD-kanal från BBC-familjen. BBC Brit kommer att bjuda på stor variation av ämnen: bilar, vetenskap, äventyr, affärer, mat, livsförändrande ögonblick, extrema karaktärer, knäppa excentriker, musik, sport och komedi. Bland alla program hittar du bl.a. populära Top Gear och QI. Kanalen kommer ingå i: Sappa Mycket+HD, Sappa Mest+HD, BBC-paketet och vara valbar i Sappa Fem och Sappa Tio. Den går också att köpa styckvis för 39 kr/mån. Kanalplats 33.

BBC Earth är också en ny HD-kanal från BBC. BBC Earth kommer att visa dig den naturliga världen som du aldrig sett det förut, ge dig en daglig ström av häpnadsväckande historier, fantastiska bilder och interaktiva komponenter och bedrägliga kortfilmer.
Kanalen kommer ingå i: Sappa Mycket+HD, Sappa Mest+HD, BBC-paketet, Sappa Fakta och vara valbar i Sappa Fem och Sappa Tio. Den går också att köpa styckvis för 39 kr/mån. Kanalplats 34. 

Övriga kanaler som får nya kanalplatser är:
BBC Lifestyle: 31, Nautical Channel: 57, Travel Channel: 58.

När sker kanalomläggningen hos dig? Gäller enbart för kabel-tv.

Den 20-21 april jobbar vi i nätet och skickar ut nya kanallistor till alla våra digitala kunder. Under tiden vi arbetar kommer du uppleva störningar och avbrott i tv-leveransen.

20 april kl. 9-17 Alfta, Alingsås, Bohus, Bollnäs, Borås, Boxholm, Ed, Edsbyn, Eskilstuna, Göteborg, Götene, Hjo, Karlsborg, Kisa, Kungälv, Lindesberg, Lidköping, Linköping, Mantorp, Mariestad, Mellerud, Mjölby, Mora, Mölndal, Mölnlycke, Nossebro, Nyköping, Orsa, Partille, Skara, Stockholm, Strängnäs, Sundsvall, Tibro, Tidaholm, Trollhättan, Ulricehamn, Vadstena, Vaxholm, Vänersborg, Västerås, Växjö, Åkersberga, Älvdalen, Örebro.

21 april kl. 9-17 Alstermo, Avesta, Borlänge, Charlottenberg, Degerfors, Deje, Eksjö, Fagersta, Forshaga, Gislaved, Hammarö, Harmånger, Hedemora, Hemavan, Jokkmokk, Karlshamn, Karlskoga, Karlskrona, Karlstad, Kil, Krokom, Lenhovda, Ljusdal, Luleå, Malung, Norsjö, Ronneby, Rosvik, Skellefteå Kommun, Storuman, Sälen, Säter, Sävsjö, Tärnaby, Umeå, Vindeln, Vingåker, Åmotfors, Åseda, Östersund.

Information till dig som ser på tv via kabel-tv

När vi har arbetat klart i nätet kommer du få upp ett meddelande på tv:n om att din box hittat nya kanaler. Markera JA och tryck OK så hämtas den nya kanallistan till din box. När du hämtat den nya kanallistan behöver du göra om dina favoritlistor. Om du inte får upp meddelandet automatiskt och om några kanaler försvinner, behöver du göra en fabriksåterställning av din box. 

HD-box (Triax C-HD 512, Sappa SC-260HD eller Dilog DC-260HD) Meny/Systemåterställning/Ange lösenord 0000 / Fabriksinställningar / Flytta markören så att ”JA” blir ljusblå, tryck OK / Boxen startar nu om / Välj svenska, tryck OK / tryck blå knapp på fjärrkontrollen / Kontrollera inställningar för kanalsökning: frekvens 306MHz, Symbolhastighet 6.875MS/s, Modulation 64QAM, Nätverk JA, tryck sedan OK. Spara sedan den nya listan genom att trycka OK.

Inspelningsbar HD-box 1 tuner (Dilog DC-250HD) Meny/ Verktyg / Återställning av fabriksåterställningar / Flytta markör till OK, tryck OK / Ange lösenord 0000 / Välj Ok / Boxen startar nu om /Tryck vidare med blå knapp 6 gånger / Spara sedan ned nya listan genom att trycka blå knapp.

Inspelningsbar HD-box 2 tuner (Dilog DC-660HD) Meny/installation & inställningar/ Underhåll/fabriksåterställningar/ Flytta markör till ”JA”, tryck OK/ Boxen startar nu om / Tryck OK 3 gånger / Spara sedan den nya listan genom att trycka OK, tryck sedan OK för att titta på tv.

Inspelningsbar HD-box 2 tuner (Dilog DCH-760) Meny / Konfiguration / Systeminställningar / Återställ till fabriksinställningar / Ange lösenord 1111 / Tryck OK / Boxen startar nu om / Se så att det står svenska, hybridläge och automatisk i de 3 fälten / Välj OK

HD-box (Dilog DCT-280HD) Meny / System / Fabriksinställning / Rad 2, fabriksinställning, tryck pil till vänster så att det står fabriksinställning/Tryck OK / Boxen startar nu om / Gör de val du önskar / Välj kabel / Automatisk sökning / Spara sedan den nya listan genom att trycka OK.

Information till dig som ser på tv via IPTV

Under hela dagen den 20 april från kl. 9-17 sker omläggningen i hela vårt nät.

Vad händer under tiden vi jobbar med nätet?
Den 20 april jobbar vi i nätet och skickar ut nya kanallistor till alla boxar. Under tiden vi arbetar kommer du uppleva störningar och avbrott i tv-leveransen.

När vi är klara kommer du få upp ett meddelande på tv:n, om att din box hittat nya kanaler. Markera JA och tryck OK så hämtas den nya kanallistan till din box. När du hämtat den nya kanallistan behöver du göra om dina favoritlistor. Om du inte får upp meddelandet automatiskt och om några kanaler försvinner, följ instruktionen nedan. Det är viktigt att du accepterar uppdateringen så du har den rätta kanallistan.

För dig som har vår IPTV-box Dilog DIP-701
Du behöver starta om din box, antingen i menyn eller genom att bryta strömmen. Boxen kommer i uppstarten att hämta den senaste uppdaterade kanallistan.

Om du vill göra detta via menyn, gör så här: Meny / Konfiguration / Systeminställningar / Starta om boxen / Tryck OK / Markera OK.

Har du några frågor?

Om du har några frågor eller behöver hjälp är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi finns på 0774-444 744 och hej@sappa.se, alla dagar 8-22.