Kanalomläggning 16-17 april 2018
04 april, 2018

Kanalomläggning 16-17 april 2018

Vi uppdaterar vårt utbud och gör en kanalomläggning i TV-nätet 16-17 april.

Vi utökar vårt utbud med nya HD-kanaler
Vi välkomnar massor av nya HD-kanaler i Sappas utbud. Ingen prisjustering sker i samband med förändringar. Nedan förändringar sker under tisdagen den 17 april. Mycket nöje :)

- Sjuan HD läggs till & ersätter Sjuan SD.
- DR1 HD läggs till & ersätter DR1 SD.
- TV2 Danmark HD läggs till & ersätter TV2 Danmark SD.
- TV2 Norge HD läggs till & ersätter TV2 Norge SD.
- Viasat History HD läggs till & ersätter Viasat History SD.
- Viasat Nature HD läggs till & ersätter Viasat Nature SD.
- Viasat Explore HD läggs till & ersätter Viasat Explore SD.

När och vad kommer att uppdateras?
Vi kommer att uppdatera din kanallista under måndagen den 16 april.
Du som har kanalerna i ditt utbud kommer per automatik få kanalerna i HD-kvalitét tisdagen den 17 april.

Vill du utöka ditt utbud och också få tillgång till HD-kanalerna? Klicka här för att se våra kanalpaket

Vad händer under tiden vi jobbar med nätet?
När vi jobbar i nätet kan du komma att uppleva störningar i TV-leveransen mellan kl. 09-17.

För dig som har kabel-TV

Så här gör du som har en tv-modul:
Det är viktigt att du gör en ny sökning på din tv så du har den rätta kanallistan. Du som har en tv-modul kan behöva hämta den nya digitala kanallistan själv. Titta hur du gör i manualen för din tv. Under sökningen kan du behöva ange följande värden: Frekvens: 306MHz, Symbolhastighet: 6,875, Modulation: 64 QAM, Nätverks-ID: 100 (om tv:n kräver denna info) eller 00100 om din tv kräver 5 siffror.

Så här gör du som har en digitalbox:
När vi har arbetat klart i nätet kommer du få upp ett meddelande på tv:n om att din box hittat nya kanaler. Markera JA och tryck OK så hämtas den nya kanallistan till din box. När du hämtat den nya kanallistan behöver du göra om dina favoritlistor.

Om du inte får upp meddelandet automatiskt och om några kanaler försvinner, behöver du göra en fabriksåterställning av din box. Så här gör du:

Triax C-HD 512, Sappa SC-260HD eller Dilog DC-260HD Meny / Systemåterställning / Ange lösenord 0000 / Fabriksinställningar / Flytta markören så att ”JA” blir ljusblå, tryck OK / Boxen startar nu om / Välj svenska, tryck OK / tryck blå knapp på fjärrkontrollen / Kontrollera inställningar för kanalsökning: frekvens 306MHz, Symbolhastighet 6.875MS/s, Modulation 64QAM, Nätverk JA, tryck sedan OK. Spara sedan den nya listan genom att trycka OK.

Dilog DC-250HD Meny / Verktyg / Återställning av fabriksåterställningar / Flytta markör till OK, tryck OK / Ange lösenord 0000 / Välj Ok / Boxen startar nu om /Tryck vidare med blå knapp 6 gånger / Spara sedan ned nya listan genom att trycka blå knapp.

Dilog DC-660HD Meny / installation & inställningar / Underhåll / fabriksåterställningar / Flytta markör till ”JA”, tryck OK / Boxen startar nu om / Tryck OK 3 gånger / Spara sedan den nya listan genom att trycka OK, tryck sedan OK för att titta på tv.

Dilog DCH-760 och DCTH-760 Meny / Konfiguration / Systeminställningar / Återställ till fabriksinställningar / Ange lösenord 1111 / Tryck OK / Boxen startar nu om / Se så att det står svenska, hybridläge och automatisk i de 3 fälten / Välj OK

Dilog DCT-280HD Meny / System / Fabriksinställning / Rad 2, fabriksinställning, tryck pil till vänster så att det står fabriksinställning / Tryck OK / Boxen startar nu om / Gör de val du önskar / Välj kabel / Automatisk sökning / Spara sedan den nya listan genom att trycka OK.

För dig som har IPTV

DILOG DIP-701
Du behöver starta om din box, antingen i menyn eller genom att bryta strömmen. Boxen kommer i uppstarten att hämta den senaste uppdaterade kanallistan. Detta kan du göra efter kl. 13, måndag 16 april. 

Om du vill göra detta via menyn, gör så här: Meny / Konfiguration / Systeminställningar / Starta om boxen / Tryck OK / Markera OK.

Har du frågor eller vill ha vår hjälp?
Du är alltid välkommen att kontakta oss. Du når oss enkelt på hej@sappa.se, @sappasomduvill och 0774-444 744, alla dagar kl. 8-22.