Kanalomläggningar november till mars
09 december, 2020

Kanalomläggningar november till mars

Kategorier: Information

Vi uppdaterar vårt utbud och gör en kanalomläggning i TV-nätet, för dig som får din TV-tjänst via koax. Förändringarna berör bara dig som har digitalt basutbud eller ett digtialt tilläggspaket från oss. När vi gjort kanalomläggningen kommer du behöva göra en kanalsökning (efter kl 17 på utsatt datum), längre ner i nyheten hittar du en guide för hur du gör. I år genomför vi uppdateringarna stad för stad och därför sprids det ut över en längre tid – se nedan när din ort blir påverkad. 

Förändringar under kanalomläggningen:

  • V sport extra HD byter kanalplats från 60 till 129.
  • SVT1 SD, SVT2 SD, TV3 SD, TV4 SD och Kanal 5 SD tas bort. Framöver finns enbart HD-kanalerna.
  • TV3 HD byter kanalplats från 23 till 3.
  • Horse & Country, TV5 Monde och TV Polonia går från SD till HD-kvalitet, men ligger kvar på samma platser.
  • dPlay6, dPlay7 och dPlay8 läggs till.
  • TV3HD och Kanal 5 HD finns sedan den 29 oktober tillgängliga för samtliga kunder.

Ny kanalplatslista

Under tiden som uppdateringarna pågår kommer två kanalplatslistor finnas hos oss – en som gäller orter som ännu inte haft kanalomläggning och en som gäller efter kanalomläggning. Du hittar dem båda här.

När utför vi arbete i ditt TV-nät?

10 november — Karlstad
17 november — Alingsås, Borås, Forshaga, Kil
18 novmeber — Hedemora, Avesta, Borlänge, Säter
24 november — Göteborg, Karlsborg, Tibro, Tidaholm, Hjo
25 november — Skara, Vänersborg, Ed, Mellerud
8 december — Mora, Orsa, Malung, Sälen, Transtrand
9 december — Degerfors, Edsbyn, Vingåker, Ulricehamn, Karlskoga 
12 januari — Skellefteå
13 januari — Sundsvall, Växjö, Harmånger, Jokkmokk
19 januari — Stockholm, Strängnäs
20 januari — Linköping, Nyköping
26 januari — Boxholm, Eksjö, Sävsjö
27 januari — Arvidsjaur, Finspång
9 februari — Gislaved
16 februari — Kramfors, Sollefteå
17 februari — Uppsala, Västerås
23 februari — Boden
24 februari — Luleå, Rosvik, Storuman, Vindeln
2 mars — Örebro
9 mars — Östersund
30 mars — Umeå

Observera att schemat är preliminärt och eventuellt kan komma att ändras på grund av omständigheter som vi inte känner till just nu. Listan gäller orter med omnejd. 

Vad händer under tiden vi jobbar med nätet? 

När vi jobbar i nätet kan du komma att uppleva störningar i TV-leveransen.

Hur ser jag vad som uppdaterats?

Vi kommer att uppdatera din kanalplatslista under den dagen du ser i schemat ovan. Du som har kanalerna i ditt utbud kommer per automatik få kanalerna i HD-kvalitet under dagen. Om du inte fått upp någon information på din TV om att nya kanaler finns så kan du manuellt göra en ny kanalsökning efter klockan 17 utsatt datum. 

Vad behöver jag göra?

Så här gör du som har en tv-modul:  
Det är viktigt att du gör en ny sökning på din tv så du har den rätta kanallistan. Du som har en tv-modul kan behöva hämta den nya digitala kanallistan själv. Titta hur du gör i manualen för din tv. Under sökningen kan du behöva ange följande värden: Frekvens: 306MHz, Symbolhastighet: 6,875, Modulation: 64 QAM, Nätverks-ID: 100 (om tv:n kräver denna info) eller 00100 om din tv kräver 5 siffror.

Så här gör du som har en digitalbox: 
När vi har arbetat klart i nätet kommer du få upp ett meddelande på tv:n om att din box hittat nya kanaler. Markera JA och tryck OK så hämtas den nya kanallistan till din box. När du hämtat den nya kanallistan behöver du göra om dina favoritlistor.

Så här gör du en manuell kanalsökning på din box:

Dilog DC-280HD & Dilog DC-235HD Meny > Installation > Automatisk kanalsökning kabel-tv > Ställ dig på Nätverkssökning och tryck på OK-knappen > Nu bör sökningen starta och när den är klar så väljer du ’’Spara’’

Dilog DC-260 Meny > Installation > Kanalsökning > Tryck på OK för att starta sökningen, när sökningen startar så kommer man att se flera kanaler rulla förbi. När den är klar så trycker ni OK på nytt för att sedan spara.

Dilog DCH-810 Meny > Konfiguration (Verktygslådan) > Gå till kanalinställningar > Pinkod är 1111 om man inte har ändrat den själv > Tryck ’’Start’’ > Nu börar kanalsökningen.

    

Om du inte får upp meddelandet automatiskt och om några kanaler försvinner, behöver du göra en fabriksåterställning av din box. Så här gör du:

Triax C-HD 512, Sappa SC-260HD eller Dilog DC-260HD Meny > Systemåterställning > Ange lösenord 0000 > Fabriksinställningar > Flytta markören så att ”JA” blir ljusblå, tryck OK > Boxen startar nu om > Välj svenska, tryck OK > tryck blå knapp på fjärrkontrollen > Kontrollera inställningar för kanalsökning: frekvens 306MHz, Symbolhastighet 6.875MS/s, Modulation 64QAM, Nätverk JA, tryck sedan OK. Spara sedan den nya listan genom att trycka OK.

Dilog DC-250HD Meny > Verktyg > Återställning av fabriksåterställningar > Flytta markör till OK, tryck OK > Ange lösenord 0000 > Välj Ok > Boxen startar nu om > Tryck vidare med blå knapp 6 gånger > Spara sedan ned nya listan genom att trycka blå knapp.

Dilog DC-660HD Meny > installation & inställningar > Underhåll > fabriksåterställningar > Flytta markör till ”JA”, tryck OK > Boxen startar nu om > Tryck OK 3 gånger > Spara sedan den nya listan genom att trycka OK, tryck sedan OK för att titta på tv.

Dilog DCH-760 och DCTH-760 Meny > Konfiguration > Systeminställningar > Återställ till fabriksinställningar > Ange lösenord 1111 > Tryck OK > Boxen startar nu om > Se så att det står svenska, hybridläge och automatisk i de 3 fälten > Välj OK

Dilog DCT-280HD Meny > System > Fabriksinställning > Rad 2, fabriksinställning, tryck pil till vänster så att det står fabriksinställning > Tryck OK > Boxen startar nu om > Gör de val du önskar > Välj kabel > Automatisk sökning > Spara sedan den nya listan genom att trycka OK.

Favoritlista

Om någon av kanalerna som ändras ingår i din favoritlista, kan du behöva göra om den. Så här gör du:

Dilog DC-280HD eller Dilog DC-235HD 
1. Gå in i menyn > Välj ’’Redigera kanaler’’ > Till höger har du din favoritlista som heter som standard ’’FAV1’’ > Välj kanaler i vänstra spalten som du vill flytta över till favoritlistan. Markera varje kanal som du vill ha i favortlistan med OK knappen och sedan tryck på den röda knappen som heter ’’Audio’’ för att lägga till dom i listan.
2. När du är klar med att välja dina nya kanaler så trycker på ’’Exit’’ och väljer ’’Spara’’
3. Gå sedan tillbaks till kanalerna som vanligt.
4. För att gå in på din lista nu så behöver du göra följande.
5Tryck ’’FAV’’ på din fjärrkontroll och välj din lista.

Dilog DC-260
1. Gå till Kanalinställning
2. Gå till Favoriter
3. Välj alla kanaler som du vill lägga till i din favoritlista
4. När du har gjort det så trycker du på den röda knappen på din fjärrkontroll som heter ’’MosAic’’
5. Gå sedan tillbaka till kanalerna och tryck på ’’FAV’’ så kan du välja din nya lista därifrån!