Bredband

TV & Play

Om Sappa

Kundsupport

Tillbaka

Logga in

Aktivera tjänster

ATP Tour

Tävlingarna på ATP-touren delas upp i Grand Slam, US Open, Wimbledonmästerskapen, Franska öppna och Australiska öppna

Om ATP Tour

Turneringen är en serie om 64 tennistävlingar för professionella manliga tennisspelare som spelas under ett helt år, och där resultaten ligger till grund för en rankning. Årets åtta bästa singel- och dubbelpar framträder i säsongens sista tävling; Tennis MAsters CUP. Av årets samtliga turneringar avgörs 52 utomhus och 17 inomhus. 32 av tävlingarna spelas på hard court, 25 på grus och endast sex på gräs.

  • Australiska öppna: en internationell turnering i Australien. Den är en av de fyra internationella Grand Slam-turneringarna och avgörs årligen under två veckor i slutet av januari och i början av februari på hard court-banor i Melbourne.
  • Franska öppna eller Championnats Internationaux de France som är det officiella namnet består av matcher som årligen spelas under drygt två veckor i slutet av maj och i början av juni.
  • Wimbledon: den äldsta av de fyra Grand Slam-turneringarna. Wimbledonmästerskapen avgörs varje år i juni/juli på gräsbanor. Turneringen spelades första gången 1877. Evenemanget följdes då av några hundra åskådare. Nuförtiden följs turneringen årligen av cirka en halv miljon åskådare på plats och miljontals TV-tittare världen över.
  • US Open: en klassisk tennistävling som sedan 1978 spelats på hard court-banor utomhus i Flushing Meadows, Queens, New York. Tävlingen tillhör de fyra Grand Slam-turneringarna. US Open spelades första gången 1881 på herrsidan, och 1887 på damsidan.

Se på TV4: sportkanaler och TV4 Play

Livestreama eller kolla ikapp på alla evenemang under ATP Tour med TV4! Utöver tennisen kan du hos TV4 även se alla underhållningsprogram, SHL och Hockeyallsvenskan, Champions League, två av världens mest prestigefyllda ligor La Liga och Serie A, Svenska Damhockeyligan, Svenska Cupen och mycket mycket mer.

Du hittar alla rättigheter i TV4 Sport Max!

TV4 Play

TV4 Play är streamingtjänsten för dig som älskar sport i världsklass, svenska och internationella filmer och serier, nyhetssändningar, populära reality-program och TV-kanaler. Ta del av Champions League, SHL och Hockeyallsvenskan, NBA, ATP Tour, Svenska Cupen och massa annan fantastisk sport.

Läs mer

© 2024 AB Sappa | org no. 556453-6281