Utrustning  

Surfa snabbt med vårt riktigt kraftfulla bredbandsutrustning.

Sappa Wifi Router  

Genexis ED-500 är en mycket kompetent router. Enkel att hantera samtidigt som den är fullspäckad med senaste prestanda. Ger dig ett stabilt wifi för alla dina enheter i hemmet. Föräldrakontroll, enhetsstyrning, 2,4 & 5GHz band, 4X4 MIMO, band steering, AP roaming, airtime fairness är några av de många smarta funktioner du får.

Router ingår i tjänsten Sappa Wifi, 69 kr/mån.

Manualer & dokument     
Kom igång-guide
Kom igång-guide E600
Produktblad

Sappa Wifi Extender/Repeater   

Genexis EX-400 blir en spegling av din router. Skillnaden är att denna kan du sätta närmre det område som har lite sämre wifi-täckning där hemma. Vips så har du superanslutning även där! Extender/Repeatern får automatiskt samma inställningar som din router har. Du behöver inte ställa in den alls mer än att para ihop den med din router. Sen är det bara att surfa.

Extender/Router ingår i tjänsten Sappa Wifi Extra, 29 kr/mån.

Manualer & dokument      
Kom igång-guide
Kom igång-guide EX600
Produktblad Bredband via kabel-TV?  

Arris TG2492S är en snabb och kraftfull WIFI-router anpassad för kabel-TV-nät. Den ansluts med en antennkabel till ditt uttag. Stödjer Wi-Fi standard 802.11a/b/g/n/ac. Lättadministrerade säkerhetslösningar så du kan surfa säkert. Vill du använda nätverkskabel finns det självklart 4st uttag till detta.

När du har ett bredbandsabonnemang hos Sappa via kabel-TV-nät ingår Arrisroutern i ditt abonnemang helt utan kostnad. Du lånar det enkelt och smidigt av Sappa under tiden du är kund till oss.

Manualer & dokument     
Manual
Produktblad

*Kostnadsfritt lån av modem under tiden du är kund.

Bredband via öppen fiber

Har du fiber till din fastighet från ett öppet nät och skaffar bredband från Sappa levererar vi bredbandstjänsten till din tjänstefördelare. Kärt barn har många namn så tjänstefördelaren kan kallas för olika saker beroende på vilket stadsnät du tillhör. Vanliga namn kan även vara mediaomvandlare, mediakonverter, mediabox, CPE, fiberfördelare eller fiberdosa. Tjänstefördelaren är den enhet med blinkande eller lysande lampor där fibern är ansluten och som du sedan har flera nätverksuttag på. Det är till dessa nätverksuttag du ansluter din dator, wifi-router, digitalbox eller telefon. Tjänstefördelaren tillhandahålls av ditt stadsnät. Vänd dig till det stadsnät som du tillhör om du vill veta mer om din tjänstefördelare.

Frågor och svar om Sappas utrustning

När bredbandet ingår i ditt boende  

Bor du hos en fastighetsägare eller en förening där bredbandet följer med i ditt boende? I så fall levererar vi bredbandet till ditt hushåll via ett enskilt nätverksuttag eller en tjänstefördelare. Tjänstefördelaren är den enhet med blinkande eller lysande lampor där fibern är ansluten och som du sedan har flera nätverksuttag på. Din wifi-router, switch, lokala nätverk, dator e.tc. ansluter du därför till antingen nätverksuttaget eller tjänstefördelaren. Tjänstefördelaren tillhör bostaden du bor i och ibland kan det vara så att din fastighetsägare eller förening också har försett boendet med en wifi-router. Vill du veta mer om vad som gäller där du bor kan du enkelt söka på din adress här på sappa.se för mer information.

Surfa med Sveriges kundvänligaste företag

Vill du ha riktigt snabbt internet hemma? Med Sappas bredband får du surf utan begränsningar.

Till bredband