Hur läser jag av mina faktura?

Här kan du som får din faktura via mejl, brev eller laddat ner den som PDF, få hjälp med hur fakturan ska läsas av och vilka uppgifter du behöver för att registrera en betalning. Om du har e-faktura eller autogiro registreras din betalning direkt i din internetbank utan att du behöver öppna fakturan. 

Sida 1: Här är ett exempel på hur sida 1 på din faktura kan se ut:


1. Mottagarens kontaktuppgifter. Om du får din faktura via post skickas fakturan till denna mottagare och adress.  

2.  Information om hur du gör för att få dina fakturor digitalt. 

3. Det totalbelopp du ska betala inkllusive moms. Om du har ett aktivt autogiro eller registrerat dig för e-faktura ser du det här med en text om hur beloppet betalas. 

4. Här ser du vilket bankgiro du ska betala in till. Sedan 1 juni 2022 är det ett nytt bankgiro. 

5. Detta är det nummer du anger vid betalning och ändras för varje faktura. Det är därför viktigt att du skriver in rätt OCR-nummer så att vi kan koppla din betalning till rätt faktura.

6. I informationsrutan kan du hitta viktig och relevant information för dina tjänster som kan vara bra att hålla koll på lite då och då. Sida 2: Här är ett exempel på hur sida 2 på din faktura kan se ut: 


7. Här hittar du ditt kundnummer som kan vara bra att känna till om du behöver komma i kontakt med oss eller logga in på Mitt Sappa.

8. När du är kund hos oss kopplas dina abonnemang till ett avtalsnummer som du hittar här. Om du har abonnemang på olika adresser kan du ha flera avtalsnummer. Abonnemangen specificeras då under det avtal som de tillhör. 

9. I denna ruta specificeras alla fakturarader för dina abonnemang. Här framgår även om du har någon rabatt eller övrig kostnad såsom faktureringsavgift. Längst ner i hörnet ser du nettobeloppet och momsbeloppet som tillsammans blir bruttobeloppet, det totala beloppet att betala in. 

Relaterade frågor