Vilken extern hårddisk passar Sappas digitalboxar?

Generellt bör alla sorters hårddiskar som har usb-anslutning fungera. Antingen använder du en hårddisk som du har hemma eller så införskaffar du en ny. Vi rekommenderar Seagate Expansion Portable som är testad av oss på Sappa. Denna hårddisk finns i vårt sortiment i en storlek som är 1TB och kostar 1195kr.

Seagate Hårddisken är kopplad till digitalboxen genom en USB sladd. Typ av USB kontakt; Micro-USB, USB (Typ A). USB-version 3.0/3.1 (Gen 1). Vi rekommenderar inte USB-minnen, då minnen ofta har för låg hastighet. Detta innebär att vissa inspelningsmöjligheter inte kommer att fungera.

Läs mer om våra hårddiskar här.

Relaterade frågor

 • Går det att använda en bärbar hårddisk både till boxen och datorn samtidigt?

  Nej. Det går inte. Hårddisken du ansluter till boxen kommer formateras och krypteras för att bara användas till inspelade program. Väljer du att plugga ur den från boxen och använda den till datorn kommer du behöva formatera om den på nytt för att kunna använda den. Använd gärna GUIFORMAT vilket finns att ladda ned här: http://ridgecrop.co.uk/index.htm?guiformat.htm för att formatera en hårddisk till datorn som du använt till en digitalbox.

  Läs mer
 • Behöver hårddisken vara formaterad på ett speciellt sätt för att funka?

  Köper du hårddisk via Sappa kommer den fungera utan att göra något särskilt. Vanligtvis fungerar det även bra att använda en hårddisk du köpt i annan butik eller  redan har hemma och använt till annat. Skulle det vara så att du använder en egen hårddisk och boxen inte hittar den kan du behöva formatera den på egen hand via att ansluta den till en dator. Använd då gärna programmet GUIFORMAT vilket finns att ladda ned här: http://ridgecrop.co.uk/index.htm?guiformat.htm. Se till att hårddisken bara har 1 partition och använd filformatet FAT32 eller NTFS

  Läs mer
 • Hur ansluter jag min bärbara hårddisk till en digitalbox?

  Anslut din hårddisk till boxen med tillhörande USB-kabel. När du ansluter en ny disk bekräftar boxen det och ber dig trycka ”ok” för att se tillgängliga media. Du får sedan instruktioner i tv-bilden för att formatera disken. Hastighetstest och formatering utförs och boxen presenterar vad den klarar av i form av inspelningsprestanda. 

  Läs mer