Bredband

TV & Play

Om Sappa

Kundsupport

Tillbaka

Logga in

Aktivera tjänster

Utrustning för bättre wifi

Maximera signalen eller förläng räckvidden av ditt wifi

Ha en uppdaterad router

Allt börjar med din router. Om du sitter på en gammal router kan det vara dags att se över om den behöver bytas ut. Teknikutvecklingen går snabbt – så snabbt att den genomsnittliga livslängden för en router har kortats ner från cirka fem år till två - tre år.

Router med Wifi 6

Sappas router har den senaste tekniken så som Wifi 6, som innebär både bättre kapacitet och räckvidd. Med Genexis Pure E600 slipper du krångliga inställningar och kalibreringar - routern är både lättanvänd och har många smidiga funktioner.

Det bästa av allt är att du aldrig behöver uppdatera routern med de senaste inställningarna, det görs automatiskt. Dessutom kan du enkelt överblicka vad dina anslutna enheter får i signalstyrka, om du behöver justera någon placering eller göra någon förändring för att få det att funka ännu bättre. Detta görs via routerns portal och webgränssnitt där du loggar in med uppgifterna som följer med routern. Wifi-support ingår alltid om det är något du behöver hjälp med.

BESTÄLL HÄR

Förläng räckvidden med extender

Även en bra router har sina begränsningar. Men alla wifi-problem går att lösa. Det finns många saker du kan göra för att förbättra räckvidden på din wifi-signal. Den allra enklaste lösningen är att ha riktigt bra utrustning, som en extender till exempel.

Lägg till en extender till ditt wifi

Bor du i ett stort hem, eller i en byggnad med tjocka väggar - kanske du upplevt att ditt wifi inte funkar lika bra i alla rum. Lägg till en eller flera extenders som du parar ihop med Genexis router - så finns det flera ställen för signalen att skickas ifrån! Surfar du på telefonen och går från rum till rum, ansluts du automatiskt mot den router eller extender som är närmast.

Beställ här

Tänk på hur du placerar din router/extender

Routern och extendern strålar ut signaler i alla riktningar. Men signalerna kan blockeras. Placera därför utrustningen så centralt som möjligt i hemmet på en öppen yta (göm inte routern i ett skåp eller längst in i ett hörn) cirka 1 meter upp från golvet. Håll ytan runt omkring helst fri från ovan nämnda apparater, möbler och material.


Tips! Tänk att routern och extendern fungerar som en stark lampa, dit ljuset kan ta sig kan också wifi-signalen nå. Därför är det viktigt att de placeras på en plats med fri sikt.

© 2024 AB Sappa | org no. 556453-6281