Bredband

TV & Play

Om Sappa

Kundsupport

Tillbaka

Logga in

Aktivera tjänster

  Bredbandsstorys

  Se hur våra anställda förgyller vardagen med bredband

  Med YouTube lärde Anne-Lie sig att sticka på några månader

  Vad blir det om man stickar samtidigt som man tittar på Netflix? Knitflix såklart 💁‍♀️
  Vad blir det om man headbangar och stickar samtidigt? Speedknitting – en sport man tydligen håller på med i Finland 🤘🧶 Anne-Lie lärde sig att sticka och virka med hjälp av Youtube.

  - Jag köpte en bok och kunde för mitt liv inte förstå hur i hela friden man virkar. Förklaringarna dög inte och det var stillbilder, så det gick åt skogen. Men några år senare (2012) såg jag en Youtube-video och testade att följa stegen för enklare stickning, och det var ju skitkul och inte alls så där plågsamt som det kändes på syslöjden. Man fick användbara och praktiska knep direkt.

  Så det var via Youtube som intresset för stickning väcktes för 11 år och när jag hittade Garnstudio tog det fart. De ledsagar en verkligen från scratch och jag kunde följa steg för steg hur man skulle göra ett visst mönster. Grymt bra för att lära sig grunderna i stickning som nybörjare men även på avancerad nivå, det är alltid min go to om jag vill lära mig något nytt. Jag har t.ex. precis gjort en Setesdal genser-tröja (ett norskt stickningsmönster för en variant av lusekofta). Men jag har tagit mig igenom ett par usla tröjor innan jag gjorde en som blev fin och faktiskt går att använda 😄

  Det värsta är ju när man inser långt efter att man måste backa och repa upp, herregud då behöver man tålamod! Och det är faktiskt viktiga tips; ha tålamod, våga backa och repa upp och gör testlappen, du kommer tacka dig själv efteråt och spara tid och gott humör!

  Förresten så är revelry.com ett grymt community om man vill nörda ner sig lite i stickning och på Instagram finns det ju knitfluencers, haha. Sen blir det en del skrollande på Pinterest för att hitta nya idéer och få inspiration eller hitta gratismönster. Dock väger lugnet man får av stickning upp för scrollandet - det är verkligen så meditativt, analogt och kreativt! 🙏

  — Anne-Lie, Back Office-medarbetare

  Kalle skapar sitt drömhem med hjälp av GDS.se

  — Vi sa att vi inte skulle köpa ett renoveringsprojekt, vi ville köpa något som gick att flytta in i och sen renovera under tiden. Men så blev det inte.

  När vi letade hus hade vi med oss vårt laservattenpass, eftersom alla gamla hus verkar luta i Göteborg. Och japp – 30 centimeter skillnad i höjd på golvet var det från ena väggen till den andra. Men så kom vi hem och kände att det var ju ett ganska fint hus ändå. Vi ringde en entreprenör vi haft kontakt med, men han sa bara ”Äh trästomme från 30-talet, det där lyfter jag på en vecka – utan problem!”. Så plötsligt ägde man Mölndals motsvarighet till lutande tornet i Pisa.

  Senaste halvåret har http://gds.se (gör-det-själv) varit min nya bibel. Där fick jag inte bara praktisk hjälp utan även mod att ta mig an ett bokstavligt talat riktigt skevt projekt. Där finns forum för yrkessnickare och hobbysnickare att diskutera med varandra. Med hjälp av http://gds.se har jag lärt mig allt från att köpa de mest prisvärda materialen och verktygen till att bila betong, bygga innertak och sängstommar. Slipa, olja, och polera golv. Spika taklister, dörr- och fönsterfoder och foga som ett proffs. ✌️

  Man känner sig kunnig på ett annat sätt nu – kunskapsberikad. Om jag redan har satt in en dörr, då känns det inte längre som ett så stort projekt att byta fönster. Det är befriande att sitta på mer kunskap nu, även om jag fortfarande är lärling i snickarnas ögon. Jag är mycket, mycket mer självsäker än innan.

  Men du måste själv välja vilka råd du vill lyssna på. Jag har märkt i forumen att ska man bry sig om alla regler och allas åsikter så kommer man aldrig bli färdig, och det finns lika många åsikter som personer. Bestäm dig för ett sätt som passar dig – annars kommer du ingenstans.

  Jag har förmodligen besparat mig en hel årslön de senaste 6 månaderna tack vare informationen jag kunde hitta på en endaste hemsida. Frågar du min fru kanske det viktigaste var att vi lyckades skapa vårt drömboende, men jag tycker det känns extra gött att veta att drömboendet även var prisvärt. 💸

  — Karl, produktansvarig Digital Omsorg

  © 2023 AB Sappa | org no. 556453-6281