Faktura

 • Hur lång tid efter att jag betalat får ni mina pengar?

  Vanligtvis brukar det ta 3 bankdagar innan vi har pengarna hos oss, men ibland det kan ta upp till 5 bankdagar!

 • När får jag min faktura?

  Vi skickar alla fakturor i mitten av månaden, runt den 14:de, och de brukar landa hos dig ett par tre dagar senare.

 • Måste fakturaadressen vara samma som adressen dit jag vill ha tv?

  Nej. Fakturaadress och fakturamottagare behöver inte vara samma som den som abonnemanget ska till. Du kan ändra fakturaadress på Mitt Sappa eller genom att kontakta oss för att få hjälp.

 • Jag hittar inte min faktura från Sappa! Vad gör jag nu?

  Logga in på Mitt Sappa eller kontakta oss så skickar vi en kopia till dig.

  Vi tipsar dig om att skaffa e-faktura, så slipper du tänka på att hålla koll på pappershögarna hemma.

 • Går det att betala räkningar från Sappa med e-faktura?

  Ja! E-faktura är dessutom ett jättebra sätt att betala på – du får räkningarna direkt till din Internetbank, du slipper tänka på OCR-nummer och belopp, tillsammans besparar vi miljön och dessutom slipper du fakturaavgiften på 30 kr. Allt du behöver tänka på är att godkänna fakturan.

 • Hur skaffar jag e-faktura?

  Anmäl dig via din Internetbank. Du hittar oss som Sappa eller AB Sappa. Följ instruktionen på skärmen, så får du en e-faktura nästa gång det är dags att posta räkningarna.

 • När dras pengarna från kontot när man har autogiro?

  Det aviserade beloppet dras från ditt konto på förfallodagen som alltid är den sista dagen i månaden. Om den sista dagen är en helgdag så dras beloppet den bankdag som infaller närmast efter.

 • Min första faktura är dyrare än jag trodde. Varför?

  Du betalar i förskott hos Sappa. På den första fakturan betalar du från dagen du skaffade ditt abonnemang, till sista dagen i nästkommande månad. Kanske betalar du även en startavgift och en box eller modul på din första faktura. Därför blir kostnaden på den första fakturan ofta högre än på de kommande.

 • Får jag någon avisering varje månad när jag har autogiro?

  Om din abonnemangskostnad ändras kommer du få hem ett autogirobesked som visar vilket belopp som kommer dras från ditt konto. Eftersom beskedet skickas som pappersfaktura så tillkommer då en fakturaavgift på 30 kr. Ditt autogirobesked gäller därefter tillsvidare till dess att abonnemangskostnaden ändras igen. Du kan välja att få dina autogirobesked via e-faktura och på så sätt slippa fakturaavgift. Passa därför på att anmäla dig för e-faktura via din Internetbank i samband med att du anmäler autogiro till Sappa.

 • Kan jag flytta fram förfallodatumet på min faktura?

  Kanske, kanske inte! Ring oss så kikar vi närmare på just din faktura.

 • Går det att betala till Sappa från en utländsk bank?

  Du kan betala från en utländsk bank.IBAN: SE2350000000051641009330BIC/Swift: ESSESESS.

  Tänk på att de flesta bankerna tar ut en avgift för att genomföra en betalning mellan olika länder. Den avgiften står du för.

 • Vad händer om jag inte betalar min faktura i tid?

  Då påminner vi dig genom att skicka en påminnelse! På din nästa ordinarie faktura kommer vi även ta ut en påminnelseavgift på 60 kr.

  Alla kan glömma att betala en faktura men om du missar att betala även när vi har påmint dig, skickar vi fakturan till inkasso. När en faktura gått till inkasso behöver du som kund ta kontakt med inkassobolaget själv. Ni når Lindorff på 077-185 63 00