Vi uppdaterar digitalboxen Dilog DCH-760
07 april, 2015

Vi uppdaterar digitalboxen Dilog DCH-760

Den 8 April 2015 uppdaterar vi digitalboxen Dilog DCH-760 med en ny version av mjukvara.


Vi har länge jobbat på att förbättra digitalboxen Dilog DCH-760. Nu har vi tagit fram en mycket bättre och säkrare mjukvara som vi kommer att skicka ut till boxen. Den 8 april 2015 kommer vi att skicka ut den nya mjukvaruversionen: 5.1rc9 till boxen.

Här nedan beskriver vi tre olika scenarier för hur mjukvaran laddas ner. Uppdateringen tar ca 15 minuter.

Det är mycket viktigt att strömmen är på hela tiden när uppdateringen görs, annars kan boxen sluta fungera.

Scenario 1 Boxen är i passiv standby (helt avstängd) eller strömlös
Vid uppstart kommer boxen genast att börja ladda ner den nya mjukvara och du kommer att se ett meddelande om detta när boxen har startat helt. Efter lyckad nedladdning kommer boxen att starta om och då starta i normalt läge med den nya mjukvaran.

Scenario 2 Boxen är på och du tittar på TV när den känner av att ny mjukvara finns
Texten ”Ny firmware-version 5.1 finns tillgänglig, osv…”  kommer upp på tv:n och en dialogruta med valen ”Uppdatera nu” och "Fråga senare” syns i bild. Efter 30 sekunder kommer mjukvaran uppdateras automatiskt. Du kan också genomföra uppdateringen direkt, välj då "Uppdatera nu” och tryck ”OK”. Efter det kommer boxen att ladda ner den nya mjukvaran. Efter lyckad nedladdning kommer boxen att starta om och då starta i normalt läge med den nya mjukvaran.

Scenario 3 Boxen är i aktiv standby (boxen i viloläge och ingen bild syns på din tv)
När du startar boxen kommer texten ”Ny firmware-version 5.1 finns tillgänglig, osv…” upp på tv:n efter en stund och en dialogruta med valen ”Uppdatera nu” och ”Fråga senare” syns i bild. Efter 30 sekunder kommer mjukvaran uppdateras automatiskt. Du kan också genomföra uppdateringen direkt, välj då "Uppdatera nu” och tryck ”OK”. Efter det kommer boxen att ladda ner den nya mjukvaran. Efter lyckad nedladdning kommer boxen att starta om och då starta i normalt läge med den nya mjukvaran.

Har du några frågor?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller om du behöver hjälp med uppdateringen. Vi finns på 0774-444 744 och hej@sappa.se, alla dagar 8-22.