Teknikomläggning 21-23 september
22 september, 2015

Teknikomläggning 21-23 september

Vi fyller på med nya kanaler i vårt utbud och det gör vi i samband med höstens kanalomläggning 21-23 september 2015 i vårt nät. Kanalerna nedan läggs in i respektive kanalpaket utan att någon prisjustering sker! Mycket nöje!

Vilka nyheter kommer att finnas i Sappas utbud?

FOX HD   är nya tv-kanalen för dig som älskar underhållning. Den erbjuder nya och prisbelönta serier såväl som välkända och klassiska kultserier. Kanalen kommer finnas tillgänglig i kanalpaketen Sappa Mest + HD, Sappa Mycket + HD och vara valbar i Sappa Tio och Sappa Fem. Kanalplats: 13

FRIVISNING! Tillsammans med er så vill vi fira att Sappa tar in FOX HD i vårt utbud, så vi bjuder på en frivisning av kanalen för alla som har en digital tv-mottagare som stödjer HD från Sappa, oavsett vilket kanalpaket du har, fram till 2015-12-31.

FIGHT SPORTS är vår nya sportkanal med världsberömda Championship Boxing, World Titel Championship Boxing, MMA, Championship Kickboxing och sporter som Sumo, Karate, Judo etc. Kanalen kommer finnas tillgänglig i kanalpaketen Sappa Mest + HD, Sappa Sport och vara valbar i Sappa Tio, Sappa Fem. Den går också att köpa styckvis för 79 kr/mån.  Kanalplats: 132

YLE 1, YLE 2 är två nya finska kanaler. De kommer finnas tillgängliga i vårt nya kanalpaket Sappa Finska, i Sappa Tio och Sappa Fem.De går också att köpa styckvis för 39 kr/mån Kanalplats: 157 och 158.

SAPPA FINSKA - vårt nya kanalpaket med kanalerna Yle1, Yle2 samt TV Finland. Paketet kostar 49 kr. Kanalplats: 157, 158 och 160.

Kanaler som får ny kanalplats

Nat Geo HD: kanalplats 31, Nat Geo Wild HD: kanalplats 32, BBC Lifestyle: kanalplats 42 och BBC HD: kanalplats 43.

Kanaler i HD 
Fler och fler programbolag går över och endast sänder sina kanaler i högupplöst HD-format. Dessa kanaler kommer endast att sändas i HD framöver: 
Discovery Channel HD, Animal Planet HD, TLC HD, Eurosport HD, Nat Geo HD, Nat Geo Wild HD, C More First HD, C More Hits HD, C More Series HD, C More Sport HD, C More Fotboll HD, C More Hockey HD och C More Live 1, 2, 3, 4 HD.

Kanal som försvinner ur Sappas utbud 
Discovery Showcase HD utgår helt ur Sappas utbud vid denna omläggning.

Teknik som gör plats för fler kanaler i nätet 
MPEG-4 är en komprimeringsteknik som fler programbolag använder sig av. I denna omläggning kommer många kanaler att byta sändningsformat från nuvarande MPEG-2 till MPEG-4,vilket innebär att du måste ha en digital tv-mottagare som stödjer detta för att kunna se kanalerna. Tips: Om kan du se SVT1 HD eller SVT2 HD stödjer din utrustning MPEG-4.

Dessa kanaler byter från MPEG-2 till MPEG-4: 
Comedy Central, Discovery World, Discovery Science, Discovery ID, Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature/Playboy TV, TV4 Komedi, TV4 Guld, TV4 Fakta, TV4 Fakta XL, TV4 Film, TV12 SD, Bloomberg TV, Nautical Channel, Travel Channel, CNBC Europé, C More Action, C More Emotion, C More Tennis, C More Extreme, SF Kanalen, Motors TV, Kanal 10, GOD Channel och Gospel Channel och Fight Sports.

När sker kanalomläggningen hos dig? Gäller endast kabel-tv.

21 september kl9-17 Alfta, Alingsås, Bohus, Bollnäs, Borås, Boxholm, Ed, Edsbyn, Eskilstuna, Göteborg, Götene, Hjo, Karlsborg, Kisa, Kungälv, Lindesberg, Lidköping, Linköping, Mantorp, Mariestad, Mellerud, Mjölby, Mora, Mölndal, Mölnlycke, Nossebro, Nyköping, Orsa, Partille, Skara, Stockholm, Strängnäs, Sundsvall, Tibro, Tidaholm, Trollhättan, Ulricehamn, Vadstena, Vaxholm, Vänersborg, Västerås, Växjö, Åkersberga, Älvdalen, Örebro.

OBS! Var dock uppmärksam på att de nya kanalerna kommer att finnas tillgängliga från den 23 september när omläggningen i hela vårt nät är klar.

22 september kl9-17 Alstermo, Avesta, Borlänge, Brunflo, Charlottenberg, Degerfors, Deje, Eksjö, Fagersta, Finspång, Forshaga, Gislaved, Hammarö, Harmånger, Hedemora, Hemavan, Jokkmokk, Karlskoga, Karlstad, Kil, Krokom, Lenhovda, Ljusdal, Luleå, Malung, Norsjö, Ronneby, Rosvik, Skellefteå Kommun, Storuman, Sälen, Säter, Sävsjö, Tärnaby, Umeå, Vindeln, Vingåker, Åmotfors, Åseda, Östersund. OBS! Var dock uppmärksam på att de nya kanalerna kommer att finnas tillgängliga från den 23 september när omläggningen i hela vårt nät är klar.

Vad händer under tiden vi jobbar med nätet? Störningar i bilden och nya kanallistor. Den dagen vi jobbar i nätet hos dig kommer du uppleva störningar och avbrott i tv-leveransen mellan kl9-17. 

Så här gör du som har en tv-modul 
Det är viktigt att du gör en ny sökning på din tv så du har den rätta kanallistan. Du som har en tv-modul kan behöva hämta den nya digitala kanallistan själv. Titta hur du gör i manualen för din tv. Under sökningen kan du behöva ange följande värden: Frekvens: 306MHz, Symbolhastighet: 6.875, Modulation: 64 QAM, Nätverksid: 100 (om tv:n kräver denna info).

Så här gör du som har en digital-box 
När vi har arbetat klart i nätet kommer du få upp ett meddelande på tv:n om att din box hittat nya kanaler. Markera JA och tryck OK så hämtas den nya kanallistan till din box. När du hämtat den nya kanallistan behöver du göra om dina favoritlistor.

Om du inte får upp meddelandet automatiskt och om några kanaler försvinner, behöver du göra en fabriksåterställning av din box. Så här gör du:

HD-box (Triax C-HD 512, Sappa SC-260HD eller Dilog DC-260HD) Meny/Systemåterställning/Ange lösenord 0000 / Fabriksinställningar / Flytta markören så att ”JA” blir ljusblå, tryck OK / Boxen startar nu om / Välj svenska, tryck OK / tryck blå knapp på fjärrkontrollen / Kontrollera inställningar för kanalsökning: frekvens 306MHz, Symbolhastighet 6.875MS/s, Modulation 64QAM, Nätverk JA, tryck sedan OK. Spara sedan den nya listan genom att trycka OK.

Inspelningsbar HD-box 1 tuner (Dilog DC-250HD) 
Meny/ Verktyg / Återställning av fabriksåterställningar / Flytta markör till OK, tryck OK / Ange lösenord 0000 / Välj Ok / Boxen startar nu om /Tryck vidare med blå knapp 6 gånger / Spara sedan ned nya listan genom att trycka blå knapp.

Inspelningsbar HD-box 2 tuner (Dilog DC-660HD) 
Meny/installation & inställningar/ Underhåll/fabriksåterställningar/ Flytta markör till ”JA”, tryck OK/ Boxen startar nu om / Tryck OK 3 gånger / Spara sedan den nya listan genom att trycka OK, tryck sedan OK för att titta på tv.

Inspelningsbar HD-box 2 tuner (Dilog DCH-760) 
Meny / Konfiguration / Systeminställningar / Återställ till fabriksinställningar / Ange lösenord 1111 / Tryck OK / Boxen startar nu om / Se så att det står svenska, hybridläge och automatisk i de 3 fälten / Välj OK

HD-box (Dilog DCT-280HD)  
Meny / System / Fabriksinställning / Rad 2, fabriksinställning, tryck pil till vänster så att det står fabriksinställning/Tryck OK / Boxen startar nu om / Gör de val du önskar / Välj kabel / Automatisk sökning / Spara sedan den nya listan genom att trycka OK.

 

När sker kanalomläggningen hos dig? Gäller endast IPTV.

Den 21 september kl9-17 sker omläggningen i vårt nät som gäller tv-leveransen hos dig. Var dock uppmärksam på att de nya kanalerna kommer att finnas tillgängliga från den 21 september när omläggningen i hela vårt nät är klar. 

Vad händer under tiden vi jobbar med nätet? Störningar i bilden och nya kanallistor. 
Den dagen vi jobbar i nätet hos dig kommer du uppleva störningar och avbrott i tv-leveransen mellan kl.9-17

För dig som har vår IPTV-box Dilog DIP-701 
Du behöver starta om din box, antingen i menyn eller genom att bryta strömmen. Boxen kommer i uppstarten att hämta den senaste uppdaterade kanallistan. 
Om du vill göra detta via menyn, gör så här: Meny / Konfiguration / Systeminställningar / Starta om boxen / Tryck OK / Markera OK.

 

Har du några frågor eller behöver vår hjälp?

Du är alltid välkommen att kontakta oss. Vi finns på 0774-444 744 och hej@sappa.se, alla dagar kl8-22.