Vårens kanalomläggning
07 mars, 2016

Vårens kanalomläggning

Vi gör om vårt utbud i samband med vårens kanalomläggning. Nedan beskrivs ändringarna som sker. Mycket nöje!

Vilka nyheter kommer att finnas i Sappas utbud?
Yle Teema, en ny finsk kanal. Den kommer att finnas tillgänglig i kanalpaketet Sappa Finska och som valbar kanal i Sappa Tio och Sappa Fem. Kanalen läggs in i kanalpaketen utan att någon prisjustering sker! Yle Teema kommer också gå att köpa styckvis för 39 kr/mån. Kanalplats: 159. 

Kanaler som får ny kanalplats
C More Golf: kanalplats 92, C More Live HD: kanalplats 101, C More Live 2 HD: kanalplats 102, C More Live 3 HD: kanalplats 103, C More Live 4 HD: kanalplats 104, Viasat 16 HD: kanalplats 124 och Viasat Golf HD: kanalplats 126.

Kanaler i HD
Fler och fler programbolag går över och endast sänder sina kanaler i högupplöst HD-format. Dessa kanaler kommer endast att sändas i HD framöver: TV12, C More Golf, Viasat Film Premiere, Viasat Film Action, Viasat Film Series, Viasat Film Comedy, Viasat Sport, Viasat Fotboll, Viasat Motor, Viasat Hockey, Penthouse.

Kanaler som tillkommer i kanalpaket
Disney XD blir valbar som kanal i Sappa Fem och Sappa Tio.
Disney Junior blir valbar som kanal i Sappa Fem och Sappa Tio.
Nick Jr läggs till i Sappa Mest och Sappa Mest HD.
TV12 HD blir valbar i Sappa Fem.

Teknik som gör plats för fler kanaler i nätet
MPEG-4 är en komprimeringsteknik som fler programbolag använder sig av. I denna omläggning kommer många kanaler att byta sändningsformat från nuvarande MPEG-2 till MPEG-4,vilket innebär att du måste ha en digital tv-mottagare som stödjer detta för att kunna se kanalerna. 

Tips: Om kan du se SVT1 HD (kanalplats 21) eller SVT2 HD (kanalplats 22) stödjer din utrustning MPEG-4.
Dessa kanaler byter från MPEG-2 till MPEG-4: Kanal 9, Kanal 11 och TCM.

Kanal som försvinner ur Sappas utbud den 14 mars
Deutsche Welle utgår helt ur Sappas utbud vid denna omläggning.


När sker kanalomläggningen hos dig? Gäller endast kabel-tv.

14 mars kl. 09-17 Alfta, Alingsås, Bergsjö, Bohus, Bollnäs, Borås, Boxholm, Ed, Edsbyn, Eskilstuna, Gnarp, Göteborg, Götene, Harmånger, Hassela, Hjo, Karlsborg, Kisa, Kumla, Kungälv, Lerum, Lindesberg, Lidköping, Linköping, Mantorp, Mariestad, Mellerud, Mjölby, Mora, Mölndal, Mölnlycke, Nossebro, Nyköping, Orsa, Partille, Skara, Stockholm, Strängnäs, Strömsbruk, Sundsvall, Tibro, Tidaholm, Trollhättan, Ulricehamn, Vadstena, Vaxholm, Våmhus, Vänersborg, Västerås, Växjö, Åkersberga, Älvdalen, Örebro.

15 mars kl. 09-17 Alstermo, Avesta, Borlänge, Brunflo, Charlottenberg, Degerfors, Deje, Eksjö, Fagersta, Finspång, Forshaga, Gislaved, Hammarö, Hedemora, Hemavan, Jokkmokk, Karlskoga, Karlstad, Kil, Krokom, Lenhovda, Lima, Ljusdal, Luleå, Malung, Norsjö, Ronneby, Rosvik, Skellefteå Kommun, Storuman, Sälen, Säter, Sävsjö, Tärnaby, Umeå, Vindeln, Vingåker, Åmotfors, Åseda, Östersund.

Vad händer under tiden vi jobbar i nätet?
Störningar i bilden och nya kanallistor. Den dagen vi jobbar i nätet hos dig kommer du uppleva störningar och avbrott i tv-leveransen mellan kl. 09-17.

Så här gör du som har en tv-modul

Det är viktigt att du gör en ny sökning på din tv så du har den rätta kanallistan. Du som har en tv-modul kan behöva hämta den nya digitala kanallistan själv. Titta hur du gör i manualen för din tv. Under sökningen kan du behöva ange följande värden: Frekvens: 306MHz, Symbolhastighet: 6.875, Modulation: 64 QAM, Nätverksid: 100 (om tv:n kräver denna info).

Så här gör du som har en digitalbox

När vi har arbetat klart i nätet kommer du få upp ett meddelande på tv:n om att din box hittat nya kanaler. Markera JA och tryck OK så hämtas den nya kanallistan till din box. När du hämtat den nya kanallistan behöver du göra om dina favoritlistor.

Om du inte får upp meddelandet automatiskt och om några kanaler försvinner, behöver du göra en fabriksåterställning av din box. Så här gör du:

Triax C-HD 512, Sappa SC-260HD eller Dilog DC-260HD Meny/Systemåterställning/Ange lösenord 0000 / Fabriksinställningar / Flytta markören så att ”JA” blir ljusblå, tryck OK / Boxen startar nu om / Välj svenska, tryck OK / tryck blå knapp på fjärrkontrollen / Kontrollera inställningar för kanalsökning: frekvens 306MHz, Symbolhastighet 6.875MS/s, Modulation 64QAM, Nätverk JA, tryck sedan OK. Spara sedan den nya listan genom att trycka OK.

Dilog DC-250HD Meny/ Verktyg / Återställning av fabriksåterställningar / Flytta markör till OK, tryck OK / Ange lösenord 0000 / Välj Ok / Boxen startar nu om /Tryck vidare med blå knapp 6 gånger / Spara sedan ned nya listan genom att trycka blå knapp.

Dilog DC-660HD Meny/installation & inställningar/ Underhåll/fabriksåterställningar/ Flytta markör till ”JA”, tryck OK/ Boxen startar nu om / Tryck OK 3 gånger / Spara sedan den nya listan genom att trycka OK, tryck sedan OK för att titta på tv.

Dilog DCH-760 och DCTH-760 Meny / Konfiguration / Systeminställningar / Återställ till fabriksinställningar / Ange lösenord 1111 / Tryck OK / Boxen startar nu om / Se så att det står svenska, hybridläge och automatisk i de 3 fälten / Välj OK

Dilog DCT-280HD Meny / System / Fabriksinställning / Rad 2, fabriksinställning, tryck pil till vänster så att det står fabriksinställning/Tryck OK / Boxen startar nu om / Gör de val du önskar / Välj kabel / Automatisk sökning / Spara sedan den nya listan genom att trycka OK.


När sker kanalomläggningen hos dig? Gäller endast IPTV.

14 mars kl. 09-17 sker omläggningen i vårt nät som gäller tv-leveransen hos dig. Löpande under dagen kommer de nya kanalerna att bli tillgänglig för dig.

Vad händer under tiden vi jobbar med nätet?
Störningar i bilden och nya kanallistor. Den dagen vi jobbar i nätet hos dig kommer du uppleva störningar och avbrott i tv-leveransen mellan kl. 09-17.  Kanallistan uppdateras efter du startat om boxen.

För dig som har vår IPTV-box DILOG DIP-701

Du behöver starta om din box, antingen i menyn eller genom att bryta strömmen. Boxen kommer i uppstarten att hämta den senaste uppdaterade kanallistan. Detta kan du göra efter kl. 17, måndag 14 mars. 

Om du vill göra detta via menyn, gör så här: Meny / Konfiguration / Systeminställningar / Starta om boxen / Tryck OK / Markera OK.

Har du frågor eller vill ha vår hjälp?

Du är alltid välkommen att kontakta oss. Vi finns på 0774-444 744 och hej@sappa.se, alla dagar kl. 8-22.

VILKA NYHETER KOMMER ATT FINNAS I SAPPAS UTBUD?Yle Teema, en ny finsk kanal. Denkommer att finnas tillgänglig i kanalpaketet Sappa Finska och som valbar kanal i Sappa Tio och Sappa Fem. Kanalen läggs in i kanalpaketen utan att någon prisjustering sker!   Yle Teema kommer också gå att köpa styckvis för 39 kr/mån. Kanalplats: 159.


KANALER SOM FÅR NYA KANALPLATSER
C More Golf: kanalplats 92, C More Live HD: kanalplats 101, C More Live 2 HD: kanalplats 102, C More Live 3 HD: kanalplats 103, C More Live 4 HD: kanalplats 104, Viasat 16 HD: kanalplats 124 och Viasat Golf HD: kanalplats 126.

KANALER I HD

Fler och fler programbolag går över och endast sänder sina kanaler i högupplöst HD-format. Dessa kanaler kommer endast att sändas i HD framöver:

TV12, C More Golf, Viasat Film Premiere, Viasat Film Action, Viasat Film Series, Viasat Film Comedy, Viasat Sport, Viasat Fotboll, Viasat Motor, Viasat Hockey, Penthouse.

KANALER SOM TILLKOMMER I KANALPAKET

Disney XD blir valbar som kanal i Sappa Fem och Sappa Tio.

Disney Junior blir valbar som kanal i Sappa Fem och Sappa Tio.
Nick Jr läggs till i Sappa Mest och Sappa Mest HD.
TV12 HD blir valbar i Sappa Fem.

KANAL SOM FÖRSVINNER UR SAPPAS UTBUD DEN 14 MARS

Deutsche Welle utgår helt ur Sappas utbud vid denna omläggning.