Höstens kanalomläggning
21 oktober, 2016

Höstens kanalomläggning

Vi gör om vårt utbud i samband med höstens kanalomläggning. Nedan beskrivs ändringarna som sker. Mycket nöje!

Vilka nyheter kommer att finnas i Sappas utbud?  
Vi välkomnar tre nya kanaler: DJazz HD, Brava HD, TV3 Sport HD. 

DJazz HD är en musikkanal med fokus på jazz, kanalplats 77. Kanalen tillkommer i Sappa Mest, Sappa Mest HD, Sappa Fem och Sappa Tio. Kanalen går också att skaffa styckvis för 39 kr/mån.

Brava HD är en musikkanal med fokus på klassisk musik, kanalplats 78. Kanalen tillkommer i Sappa Mest, Sappa Mest HD, Sappa Fem och Sappa Tio. Kanalen går också att skaffa styckvis för 39 kr/mån.

TV3 Sport HD är en renodlad sportkanal och huvudkanal för amerikanska fotbollsserien NFL, handbollens Champions League och basketens Euroleague, kanalplats 127. Kanalen tillkommer i Sappa Mest, Sappa Mest HD, Sappa Mycket, Sappa Fem, Sappa Tio, Viasat Silver, Viasat Guld, Viasat Film & Sport och Viasat Sport.

Kanaler som får ny kanalplats 
Playboy: 48, VH1: 71, MTV Live HD: 72, MTV Hits: 73, MTV Dance: 74, MTV Rocks: 75 och VH1 Classic: 76

Förändringar i kanalpaketet 
Viasat Nature utgår från Viasat Film, Viasat Film & Sport och som enstaka kanal. Kanalen finns tillgänglig i Sappa Mest, Sappa Mest HD, Sappa Mycket, Sappa Fem, Sappa Tio, Viasat Silver och Viasat Guld. 

Playboy utgår från Sappa Mycket, Sappa Fem, Sappa Tio och Viasat Silver. Kanalen finns tillgänglig i Sappa Mest, Sappa Mest HD, Viasat Film, Viasat Film & Sport och Viasat Guld. Kanalen går också att skaffa styckvis för 99 kr/mån. 

Kanaler i HD 
Fler och fler programbolag går över och endast sänder sina kanaler i HD-format. Nedan kanaler blir tillgängliga i HD onsdagen den 26 oktober 09.00.

C More Stars HD, Nautical Channel HD, SVT 24/Barnkanalen HD och SVT Kunskapskanalen HD. 

Teknik som gör plats för fler kanaler i nätet 
MPEG-4 är en komprimeringsteknik som fler programbolag använder sig av. I denna omläggning kommer många kanaler att byta komprimeringsteknik från MPEG-2 till MPEG-4, vilket innebär att du måste ha en digital tv-mottagare som stödjer detta för att kunna se kanalerna. 

Tips: Om kan du se SVT1 HD (kanalplats 21) eller SVT2 HD (kanalplats 22) stödjer din utrustning 
MPEG-4. 

Dessa kanaler byter från MPEG-2 till MPEG-4: 
Cartoon Network, Nickelodeon, Boomerang, MTV, VH1, VH1 Classic, MTV Hits, MTV Dance, MTV Rock, NRK1, NRK2, DR1, DR2, Disney Channel, Disney XD och Kanal 5.

När sker kanalomläggningen hos dig? Gäller endast kabel-tv.

24 oktober kl. 09-17 Alfta, Alingsås, Bergsjö, Bohus, Bollnäs, Borås, Boxholm, Ed, Edsbyn, Eskilstuna, Gnarp, Göteborg, Götene, Harmånger, Hassela, Hjo, Karlsborg, Kisa, Kumla, Kungälv, Lerum, Lindesberg, Lidköping, Linköping, Mantorp, Mariestad, Mellerud, Mjölby, Mora, Mölndal, Mölnlycke, Nossebro, Nyköping, Orsa, Partille, Skara, Stockholm, Strängnäs, Strömsbruk, Sundsvall, Tibro, Tidaholm, Trollhättan, Ulricehamn, Umeå, Vadstena, Vaxholm, Våmhus, Vänersborg, Västerås, Växjö, Åkersberga, Älvdalen, Örebro.

25 oktober kl. 09-17 Alstermo, Avesta, Borlänge, Brunflo, Degerfors, Deje, Eksjö, Fagersta, Finspång, Forshaga, Gislaved, Hammarö, Hedemora, Hemavan, Jokkmokk, Karlskoga, Karlstad, Kil, Krokom, Lenhovda, Lima, Ljusdal, Luleå, Malung, Norsjö, Rosvik, Skellefteå, Kommun, Storuman, Sälen, Säter, Sävsjö, Tärnaby, Vindeln, Vingåker, Åseda, Östersund.

Vad händer under tiden vi jobbar i nätet?  
Störningar i bilden och nya kanallistor. Den dagen vi jobbar i nätet hos dig kommer du uppleva störningar och avbrott i tv-leveransen mellan kl. 09-17.

Så här gör du som har en tv-modul

Det är viktigt att du gör en ny sökning på din tv så du har den rätta kanallistan. Du som har en tv-modul kan behöva hämta den nya digitala kanallistan själv. Titta hur du gör i manualen för din tv. Under sökningen kan du behöva ange följande värden: Frekvens: 306MHz, Symbolhastighet: 6.875, Modulation: 64 QAM, Nätverksid: 100 (om tv:n kräver denna info).

Så här gör du som har en digitalbox
När vi har arbetat klart i nätet kommer du få upp ett meddelande på tv:n om att din box hittat nya kanaler. Markera JA och tryck OK så hämtas den nya kanallistan till din box. När du hämtat den nya kanallistan behöver du göra om dina favoritlistor.   

Om du inte får upp meddelandet automatiskt och om några kanaler försvinner, behöver du göra en fabriksåterställning av din box. Så här gör du:

Triax C-HD 512, Sappa SC-260HD eller Dilog DC-260HD Meny/Systemåterställning/Ange lösenord 0000 / Fabriksinställningar / Flytta markören så att ”JA” blir ljusblå, tryck OK / Boxen startar nu om / Välj svenska, tryck OK / tryck blå knapp på fjärrkontrollen / Kontrollera inställningar för kanalsökning: frekvens 306MHz, Symbolhastighet 6.875MS/s, Modulation 64QAM, Nätverk JA, tryck sedan OK. Spara sedan den nya listan genom att trycka OK.

Dilog DC-250HD Meny/ Verktyg / Återställning av fabriksåterställningar / Flytta markör till OK, tryck OK / Ange lösenord 0000 / Välj Ok / Boxen startar nu om /Tryck vidare med blå knapp 6 gånger / Spara sedan ned nya listan genom att trycka blå knapp.

Dilog DC-660HD Meny/installation & inställningar/ Underhåll/fabriksåterställningar/ Flytta markör till ”JA”, tryck OK/ Boxen startar nu om / Tryck OK 3 gånger / Spara sedan den nya listan genom att trycka OK, tryck sedan OK för att titta på tv.

Dilog DCH-760 och DCTH-760 Meny / Konfiguration / Systeminställningar / Återställ till fabriksinställningar / Ange lösenord 1111 / Tryck OK / Boxen startar nu om / Se så att det står svenska, hybridläge och automatisk i de 3 fälten / Välj OK

Dilog DCT-280HD Meny / System / Fabriksinställning / Rad 2, fabriksinställning, tryck pil till vänster så att det står fabriksinställning/Tryck OK / Boxen startar nu om / Gör de val du önskar / Välj kabel / Automatisk sökning / Spara sedan den nya listan genom att trycka OK.

När sker kanalomläggningen hos dig? Gäller endast IPTV.

24 oktober kl. 09-17 sker omläggningen i vårt nät som gäller tv-leveransen hos dig. Löpande under dagen kommer de nya kanalerna att bli tillgängliga för dig.

Vad händer under tiden vi jobbar med nätet?  
Störningar i bilden och nya kanallistor. Den dagen vi jobbar i nätet hos dig kommer du uppleva störningar och avbrott i tv-leveransen mellan kl. 09-17.  Kanallistan uppdateras efter du startat om boxen.

För dig som har vår IPTV-box DILOG DIP-701
Du behöver starta om din box, antingen i menyn eller genom att bryta strömmen. Boxen kommer i uppstarten att hämta den senaste uppdaterade kanallistan. Detta kan du göra efter kl. 17, måndag 24 oktober. 

Om du vill göra detta via menyn, gör så här:  Meny / Konfiguration / Systeminställningar / Starta om boxen / Tryck OK / Markera OK.

Har du frågor eller vill ha vår hjälp?
Du är alltid välkommen att kontakta oss. Du når oss enkelt på hej@sappa.se, @sappasomduvill och  0774-444 744, alla dagar kl. 8-22. Följ oss gärna på sociala medier: @sappasomduvill