Kanalomläggning 3-4 april!
27 mars, 2017

Kanalomläggning 3-4 april!

Vi gör om vårt utbud i samband med vårens kanalomläggning som sker 3-4 april 2017. Nedan beskrivs ändringarna som sker. Mycket nöje!

Förändringar i Sappas utbud från 4 april (gäller både IPTV och kabel-tv)

  • Vi välkomnar Fox HD som ny kanal i kanalpaketen Viasat Silver och Viasat Guld.
  • Viasat Film Comedy utgår från kanalpaketen Viasat Film, Viasat Film & Sport och Viasat Guld.
  • Disney Jr får utökad sändningstid till kl 23:00.
  • Viasat Film Family får ny sändningstid mellan kl 07:00-07:00.
  • Viasat Film Action HD får ny sändningstid mellan kl 06:00-06:00.
  • Viasat Film Hits blir en HD-kanal och får ny sändningstid mellan kl 06:00-06:00.


Ingen prisjustering sker i samband med förändringarna.

Vi utöker vårt HD-utbud
Vi vill att du ska få den bästa TV-upplevelsen och har därför valt att utöka vårt HD-utbud. Dessa kanaler blir tillgängliga i HD onsdagen den 5 april: C More Live 5 HD och Viasat Film Hits HD.

Kanaler som får nya kanalplatser
C More Live 5 HD: 105, Viasat Film Premiere HD: 110, Viasat Film Action HD: 111, Viasat Series HD: 112, Viasat Film Hits HD: 113 och Viasat Film Family: 114. 

När sker kanalomläggningen hos dig? Gäller endast kabel-tv.

3 april kl. 09-17 Alfta, Alingsås, Bergsjö, Bohus, Bollnäs, Borås, Boxholm, Ed, Edsbyn, Eskilstuna, Gnarp, Göteborg, Götene, Harmånger, Hassela, Hjo, Karlsborg, Kisa, Kumla, Kungälv, Lerum, Lindesberg, Lidköping, Linköping, Mantorp, Mariestad, Mellerud, Mjölby, Mora, Mölndal, Mölnlycke, Nossebro, Nyköping, Orsa, Partille, Skara, Stockholm, Strängnäs, Strömsbruk, Sundsvall, Tibro, Tidaholm, Trollhättan, Ulricehamn, Umeå, Uppsala, Vadstena, Vaxholm, Våmhus, Vänersborg, Västerås, Växjö, Åkersberga, Älvdalen, Örebro.

4 april kl. 09-17 Alstermo, Avesta, Borlänge, Brunflo, Degerfors, Deje, Eksjö, Fagersta, Finspång, Forshaga, Gislaved, Hammarö, Hedemora, Hemavan, Jokkmokk, Karlskoga, Karlstad, Kil, Krokom, Lenhovda, Lima, Ljusdal, Luleå, Malung, Norsjö, Rosvik, Skellefteå, Kommun, Storuman, Sälen, Säter, Sävsjö, Tärnaby, Vindeln, Vingåker, Åseda, Östersund.

Vad händer under tiden vi jobbar i nätet?   
Den dagen vi jobbar i nätet hos dig kan det förekomma störningar i TV-leveransen mellan kl. 09-17.

Så här gör du som har en tv-modul
Det är viktigt att du gör en ny sökning på din tv så du har den rätta kanallistan. Du som har en tv-modul kan behöva hämta den nya digitala kanallistan själv. Titta hur du gör i manualen för din tv. Under sökningen kan du behöva ange följande värden: Frekvens: 306MHz, Symbolhastighet: 6.875, Modulation: 64 QAM, Nätverksid: 100 (om tv:n kräver denna info).

Så här gör du som har en digitalbox 
När vi har arbetat klart i nätet kommer du få upp ett meddelande på tv:n om att din box hittat nya kanaler. Markera JA och tryck OK så hämtas den nya kanallistan till din box. När du hämtat den nya kanallistan behöver du göra om dina favoritlistor.   

Om du inte får upp meddelandet automatiskt och om några kanaler försvinner, behöver du göra en fabriksåterställning av din box. Så här gör du:

Triax C-HD 512, Sappa SC-260HD eller Dilog DC-260HD Meny/Systemåterställning/Ange lösenord 0000 / Fabriksinställningar / Flytta markören så att ”JA” blir ljusblå, tryck OK / Boxen startar nu om / Välj svenska, tryck OK / tryck blå knapp på fjärrkontrollen / Kontrollera inställningar för kanalsökning: frekvens 306MHz, Symbolhastighet 6.875MS/s, Modulation 64QAM, Nätverk JA, tryck sedan OK. Spara sedan den nya listan genom att trycka OK.

Dilog DC-250HD Meny/ Verktyg / Återställning av fabriksåterställningar / Flytta markör till OK, tryck OK / Ange lösenord 0000 / Välj Ok / Boxen startar nu om /Tryck vidare med blå knapp 6 gånger / Spara sedan ned nya listan genom att trycka blå knapp.

Dilog DC-660HD Meny/installation & inställningar/ Underhåll/fabriksåterställningar/ Flytta markör till ”JA”, tryck OK/ Boxen startar nu om / Tryck OK 3 gånger / Spara sedan den nya listan genom att trycka OK, tryck sedan OK för att titta på tv.

Dilog DCH-760 och DCTH-760 Meny / Konfiguration / Systeminställningar / Återställ till fabriksinställningar / Ange lösenord 1111 / Tryck OK / Boxen startar nu om / Se så att det står svenska, hybridläge och automatisk i de 3 fälten / Välj OK

Dilog DCT-280HD Meny / System / Fabriksinställning / Rad 2, fabriksinställning, tryck pil till vänster så att det står fabriksinställning/Tryck OK / Boxen startar nu om / Gör de val du önskar / Välj kabel / Automatisk sökning / Spara sedan den nya listan genom att trycka OK.

När sker kanalomläggningen hos dig? Gäller endast IPTV.

3 april kl. 09-17 sker omläggningen i vårt nät som gäller tv-leveransen hos dig. Löpande under dagen kommer de nya kanalerna att bli tillgängliga för dig.

Vad händer under tiden vi jobbar med nätet?   
Den dagen vi jobbar i nätet hos dig kommer du uppleva störningar i TV-leveransen mellan kl. 09-17. Kanallistan uppdateras efter du startat om boxen.

För dig som har vår IPTV-box DILOG DIP-701 
Du behöver starta om din box, antingen i menyn eller genom att bryta strömmen. Boxen kommer i uppstarten att hämta den senaste uppdaterade kanallistan. Detta kan du göra efter kl. 13, måndag 3 april.

Om du vill göra detta via menyn, gör så här:  Meny / Konfiguration / Systeminställningar / Starta om boxen / Tryck OK / Markera OK.

Har du frågor eller vill ha vår hjälp? 
Du är alltid välkommen att kontakta oss. Du når oss enkelt på hej@sappa.se, @sappasomduvill och  0774-444 744, alla dagar kl. 8-22. Följ oss gärna på sociala medier: @sappasomduvill