Säljare som gillar dancehall och Game of Thrones
22 augusti, 2017

Säljare som gillar dancehall och Game of Thrones

Lär känna vår säljare Jennie som dansat sedan hon var 5 år och älskar Game of Thrones. 

Jennie arbetar som utesäljare för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar på Sappa. I denna intervju berättar hon med egna ord hur det är att jobba med Sveriges kanske mest kundvänliga företag och delar även med sig av andra erfarenheter.

Hur länge har du jobbat på Sappa?
Jag startade min karriär på Sappa 2010 och jobbade då i vårt kundlojalitetscenter. 2013 valde jag att lämna Sappa för lite andra möjligheter men kom tillbaka 2016, då som säljare för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

Hur hamnade du på Sappa?
Det var en vän som jobbade på Sappa som tipsade mig om företaget. Vid den tidpunkten studerade jag till personalvetare och började min resa på Sappa genom att kombinera studier med arbete som extrapersonal. Efter en tid borta från Sappa så längtade jag tillbaka och därför är jag här nu igen. 

Vad är den bästa sidan av ditt jobb?
Alla härliga människor jag får träffa, både kunder och kollegor. Sen gillar jag teknik och TV så att kunna lösa de frågorna ute hos olika fastighetsägare och bostadsrättsföreningar är både kul och intressant.

Berätta en rolig händelse på jobbet som du har hamnat i?
Jag har inte någon specifik händelse utan jag tycker man alltid hamnar i olika roliga situationer på Sappa. Ena dagen sitter jag i möte med olika kunder, en annan dag är jag med på en filminspelning på kontoret eller är ute på något kundevent och grillar korv med en förening och en annan dag sitter jag med olika administrativa uppgifter. Allt kan hända.

Vad har varit svårast i jobbet?
Det är att lära sig allt om alla olika lösningar som finns i vår bransch. Det är en bransch som ständigt förändras så det gäller att hänga med.

Om du var en av Sappas värderingar (jobbaren, vännen, friheten, enkelheten), vilken skulle du vara?
Enkelheten. Jag vill ha all kunskap på det jag arbetar med för att sedan kunna förmedla allt på ett enkelt sätt till mina kunder. Jag gillar inte några invecklande förklaringar.

Vilka TV-program gillar du att titta på?
Jag gillar att se på TV-serier så som Game of Thrones och Shameless. Riktigt välgjorda serier intresserar mig mest.

Vilka filmer eller serier gillar du mest?
Hänvisar till tidigare svar men i filmväg så gillar jag Almost Famous bäst. Jag har sett den hur många gånger som helst, en absolut favorit.

Är du en sporttoke, musikjunkie, naturgalning eller livsnjutare?
Jag är livsnjutare. Det är en bra förklaring på mig.

Vilken film eller serie karaktär skulle du vara?
Vilka svår fråga! Jag vet inte… Robin i How I Met Your Mother tror jag haha.

Vad skulle människor minst ana om dig?
Jag tror inte någon skulle kunna ana att jag har dansat sen jag var 5 år och att det fortfarande är ett stort intresse för mig. Sen vet nog inte många att jag ibland ställer upp som statist i olika serier. Tittar ni noga i höst kan ni nog se mig dyka upp i Ack Värmland säsong 2 och Springfloden säsong 2.