Kontorsråtta på dagen och Homelandslukare på kvällen
28 september, 2017

Kontorsråtta på dagen och Homelandslukare på kvällen

Lär känna Sappa-Jonatan som arbetar som konsumentansvarig på dagen och älskar att sluka spännande serier på kvällen.

Hur längre har du jobbat på Sappa?
I mars 2018 har jag jobbat på Sappa i 10 år!

Hur hamnade du på Sappa?
Jag arbetade som butikschef i en elektronikbutik. Men jag ville förändra mina arbetstider då det blev mycket kväll/helg-jobb och samtidigt hade vi fått barn hemma. Då vill man såklart få mer tid tillsammans. Jag har en el/elektronik teknisk utbildning så när jag såg en annons att Sappa sökte en teknisk säljare inom kabel-tv branschen sökte jag jobbet och fick det.

Vad är den bästa sidan av ditt jobbet?
Idag är min roll konsumentansvarig. Det innebär att jag ansvarar för försäljning, kundbemötande, kundhantering & logistik gentemot våra konsumentkunder. Att rollen innefattar flera olika delar är det som är det bästa med jobbet. Det blir aldrig tråkigt och man har aldrig brist på saker att lösa! Samtidigt krävs det också att man hela tiden utmanar sig själv så man i projekten man har lever upp till Sappas värderingar ”jobbaren, vännen, friheten, enkelheten”

Berätta om en rolig händelse på jobbet som du har hamnat i?
Det får bli Black Friday erbjudandet vi hade 2016. Kanske inte direkt en enskild händelse men jag tänker på hela den dagen då vi alla på Sappa helt fokuserade på våra konsumentkunder. Det var ett populärt erbjudande så väldigt många ville skaffa fler kanaler till halva priset. Det var väldigt roligt att vi alla kollegor hjälptes åt den dagen så våra kunder skulle få ett så bra och snabbt bemötande som möjligt!

Vad har varit svårast i jobbet?
Kanske mer en utmaning. Men i min roll arbetar man med många olika avdelningar i olika projekt. Det är alltid tufft att säkerställa att vi alla drar åt samma håll och ser samma sak.
Men skam den som ger sig!

Om du var en av Sappas värderingar (jobbaren, vänner, friheten, enkelheten), vilken skulle du vara och varför?
För mig är det självklart att det är enkelheten. För mig är inte enkelhet något dåligt eller negativt. Det finns många delar där enkelheten kan användas. Att göra saker på ett enkelt sätt, se till att vi förklarar erbjudanden på ett enkelt sätt, bygga kalkyler på ett enkelt sätt eller kommunicera med kollegor på ett enkelt sätt. Oavsett vart man applicerar enkelheten bidrar det till ett effektivare arbete och nöjdare kunder.

Vilka TV-program gillar du att titta på?
Oj. Det blir en bred inriktning. GoT, Silicon Valley, Greys, Homeland, Bron. Slukar nog det mesta som har en bra, rolig eller spännande handling. SciFi funkar också fint men dokusåpor är inget för mig!

Vilka filmer eller serier gillar du mest?
Favoriten är nog allt spännande SciFi, drama och crime serier och filmer.

Är du sportsfan, musikgeek, reseguru eller livsnjutare?
Sportsfan får jag säga. Men det blir mer tid själv ute i spåren än att kolla sport framför tv:n. Fast cyklingen under sommaren får man inte missa. Girot och Touren är självklara inslag i sommaren!

Vilken film- eller seriekaraktär skulle du vara?
Vilken klurig fråga. Kan inte komma på någon specifik. Men jag har sinne för detaljer och är analytiskt lagd så jag passar väl som en kommisarie i Falk- eller Beck filmerna kanske.

Kan du dela med dig av en eller flera saker som andra minst skulle ana om dig?
Som kontorsråtta förväntas man kanske inte vara händig men det är jag. Jag ser aldrig något som omöjligt. Det kan handla om att bygga hemma, renovera bilen, laga saker. Jag tar mig an allt med facit att det ibland blir större än jag räknat med. Men hittills har jag alltid tagit mig ur mina projekt med hedern i behåll.