Vi på Sappa är med och gör skillnad
02 januari, 2018

Vi på Sappa är med och gör skillnad

Kategorier: Om Sappa

Voluntärarbete i Rwanda

I september blev vi kontaktade av en tjej som skulle till Rwanda i Afrika i ett skolprojekt som barnmorskestudent. Hon undrade om vi ville bidra med lite gåvor som vi kunde skicka ner. För oss på Sappa är det viktigt att kunna hjälpa till och vara med och göra skillnad. Därför var det en självklarhet att vi tackade ja.

Vi började packa i ordning lite lådor med t-shirtar, bollar, pennor, anteckningsblock, gympapåsar och annat vi tänkte skulle komma till användning.

Mer om Rwanda

Rwanda är det mest tätbefolkade landet i Afrika. På en yta något mindre än Dalarna lever nästan 11,6 miljoner invånare. Det är ett av kontinentens minst urbaniserade länder där över 80 % av invånarna bor på landsbygden. Som ett av världens fattigaste länder lever cirka 45 % av befolkningen i Rwanda under det som kallas ”fattigdomsgränsen”. Landet har stora framtida mål men står inför många utmaningar och präglas fortfarande av folkmordet 1994. För att gynna dess utveckling och göra skillnad är volontärarbete av stor betydelse. 

Resan i bilder

Här nedan kan du följa lådornas väg från kontoret i Göteborg ner till Rwanda.  

I början av december kom äntligen lådorna fram till Rwanda. 

Denna fina bild är tagen vid Aspire Rwanda som är en organisation som främst stöttar kvinnor i att bli självständiga och få kunskap så de kan försörja sig. Dit kan kvinnorna även ta med sina barn då organisationen har startat ett gratis dagis. 

Här kan du läsa mer om Apsire Rwanda. 

De besökte även ett fattigare område i Rwanda för att hjälpa till och passade då på att dela ut lite Sappa gåvor till både vuxna och barn. 

Mycket glädje och selfies. 

Vårt ansvar

Här kan du läsa mer om Sappas ansvar och de organisationer vi stödjer.