Sappas tårtexpert Johanna
02 augusti, 2018

Sappas tårtexpert Johanna

Lär känna Sappas tårtexpert Johanna som önskade att hon var kaninen Judy i filmen Zootropolis.  

Hur länge har du jobbat på Sappa?  
Jag passerade nyligen min 6års dag här på Sappa! 

Hur hamnade du på Sappa?  
Jag hamnade här av en ren slump faktiskt. Hade varit ute och rest ett par månader och ville inte tillbaka till butiksyrket som jag tidigare jobbat inom. Så när jag sökte efter nya utmaningar dök chansen upp hos Sappa, och idag är jag väldigt glad att jag hoppade på det tåget!

Vad är den bästa sidan av ditt jobb?  
Att det alltid händer grejer och att man får vara delaktig i så mycket olika saker runt om på företaget. 

Berätta om en rolig händelse på jobbet som du har hämnat i? 
Det måste vara när jag gick till jobbet i min vita balklänning! Vi har ofta temadagar där vi klär ut oss och även äter en gemensam lunch i restaurangen som finns i huset, och för ett tag sedan hade vi temat ”Oj, jag har nog kommit fel!”. Jag var verkligen uppklädd som om jag skulle på  bal, men egentligen skulle jag bara till jobbet en helt vanlig dag, haha! 

Vad har varit svårast i jobbet?  
Det är alltid många bollar i luften och det händer saker hela tiden, vilket är kul, men också svårt att ha koll på allt och hur man ska prioritera.   

Om du var en av Sappas värderingar (jobbaren, vännen, friheten, enkelheten), vilken skulle du vara och varför?  
Oj denna var svår! Jag gillar verkligen alla våra värderingar men om jag bara får välja en så skulle jag säga vännen. Oavsett umgänge eller arbetsplats så tycker jag att det är väldigt viktigt med gemenskap, att man behandlar människorna runt omkring sig som man själv vill bli behandlad. Att det finns någon som lyssnar på en och att man även lyssnar på andra runt omkring sig.  

Vilka TV-program gillar du att titta på?  
Jag är en extrem allätare när det kommer till TV-tittandet. TVn står gärna på hemma i bakgrunden, men när jag bänkar mig i soffan blir det gärna någon form av realityprogram i stil med "Bonde söker fru" och "Biggest looser", sen älskar jag alla typer av matprogram. Nackdelen med matprogrammen är bara att man oftast blir så hungrig…

Vilka filmer eller serier gillar du mest?  
Film kollar jag väldigt sällan på, och jag är ingen direkt seriemänniska heller. Om jag däremot hittar en serie jag gillar måste jag se flera avsnitt direkt. Går inte att bara se ett avsnitt åt gången! Några serier som jag har fastnat för och sträckkollat igenom är "Younger", "Vår tid är nu", "Fröken Frimans krig", "Innan vi dör", "Gråzon" och "Stranger Things".

Är du sportsfan, musikgeek, reseguru eller livsnjutare?  
Jag älskar att resa och upptäcka nya ställen, så det får definitivt bli reseguru!

Vilken film- eller seriekaraktär skulle du vara?  
Jag totalt älskar filmen "Zootropolis", så jag skulle gärna vilja vara kaninen Judy som följer sin dröm och blir polis. Hon kämpar mot alla fördomar och gör allt för att visa att hon platsar i poliskåren. En annan karaktär i filmen är sengångaren Flash, tänk va skönt att alltid kunna ta allt så lugnt och försiktigt!

Kan du dela med dig av en eller flera saker som andra minst skulle ana om dig?  
Jag är inte sådär jättemycket för sötsaker, så att jag skulle vara en jäkel på att baka marängtårta tror jag inte många skulle gissa på, men däremot är det en av mina paradgrejer. Receptet har jag fått av min morfar och har bakats till alla kalas i alla år i min släkt, så under mitt första år på Sappa kände jag att jag ville baka när jag fyllde år och då var det givet vad jag skulle baka. Jag bakar typ bara 1 gång om året och då blir det alltid marängtårtan som jag sen tar med mig till fredagsfika, sen vilar jag upp mig till nästa års bakning! 

Johannas smarriga tårtrecept     

Ingredienser
8 st ägg
5 dl socker
8 droppar ättiksprit
6 dl Rice crispis
200 g smör
10 dl grädde
Jordgubbar
Flagad mandel

Gör såhär:

Botten
1. Blanda 8 st äggvitor, 4 dl socker och 8 droppar ättiksprit i en bunke.
2. Vispa i 10 minuter – ska bli riktigt hårt. Går det att vända bunken över huvudet vet du att du har vispat klart!
3. Rör ner 6 dl Rice crispis
4. Bred ut smeten på två plåtar och grädda i ugn 1,5 - 2 timmar på 125 grader!

Smörkräm
1. Blanda 8 st äggulor, 1 dl socker och 2dl grädde i en kastrull.
2. Sjud under omrörning tills det tjockna.
3. Låt svalna.
4. Lägg ner 200 g smör i krämen och vispa det fluffigt. 

Montering
1. Använd en av marängerna som botten.
2. Bred ut smörkrämen.
3. Tag den andra marängen och placera över smörkrämen.

Precis innan servering
1. Vispa 8 dl grädde.
2. Garnera tårtan genom att bred ut grädden på den översta marängen.
3. Toppa tårtan gärna med flagad mandel och jordgubbar.

Hemligt tips!
Gör gärna tårtbotten 3-4 dagar innan servering, den hinner då bli extra seg och god!

Lär känna oss på Sappa    

Vill du veta mer om oss som jobbar på Sappa? Upptäck Sappas egna version av Captain America eller lär känna Vincent Chase i Entourage i Sappaformat? Du kan också testa att ringa in till vårt kundlojalitetscenter på 0774-444 744 så får du pratat med någon av våra trevliga medarbetare som svarar alla dagar, året om, kl 8-22. 

Läs fler intervjuer här