Sappas egen Iron Man
13 september, 2018

Sappas egen Iron Man

Lär känna Sappas-Markus, vår egen Iron Man som är en blandning av musikgeek och serieslukare!   

Hur länge har du jobbat på Sappa?  
Jag har varit på Sappa i 4 år. 

Hur hamnade du på Sappa?  
Jag såg en annons om att Sappa behövde en säljare och sökte tjänsten. 

Vad är den bästa sidan av ditt jobb?  
Att få träffa nya och gamla kunder runt om i landet.  

Berätta om en rolig händelse på jobbet som du har hämnat i?  
Jag kan berätta om en märklig händelse som är lite kul. Under en vecka kom jag i kontakt med två kunder till Sappa, den ena bodde i Skellefteå och den andra bodde i Ulricehamn. Båda dessa kunder reagerade på mitt efternamn och frågade om jag hade släkt i Norrland. Jag svarade nej, inte vad jag vet. Vår släkt är så liten.

Men döm om min förvåning när farmor berättar att min farfar hade en kusin från Tyskland som faktiskt bosatte sig i Norrland och detta var just honom som dom syftade på. Jag stämde sedan träff med hans dotter som är min pappas ålder. Ibland är världen bra liten. 

Vad har varit svårast i jobbet?   
Det kan vara svårt att få folk att inse hur bra vi på Sappa och våra tjänster faktiskt är. Folk tror att om man inte syns på TV och i tidningar är man nog bara ett litet källarföretag som snart kommer att försvinna. 

Om du var en av Sappas värderingar (jobbaren, vännen, friheten, enkelheten), vilken skulle du vara och varför?  
Vännen, jag bryr mig om människor och vill hjälpa till på alla sätt jag kan.    

Vilka TV-program gillar du att titta på?  
Oj, jag har gått från att vara en riktig filmälskare till att konsumera serier av stora proportioner. Modern Family, Shameless, Peaky Blinders, Killing Eve, Castle Rock, Ray Dononvan, Exorcisten, Blue Bloods mfl. 

Vilka filmer eller serier gillar du mest?  
Så länge handlingen känns genomtänkt och regissören är skicklig gillar jag det mesta. Men som de flesta i min generation gillar jag Quentin Tarantino och Bröderna Cohens filmer. Jag har alltid varit svag för bra westernfilmer, med eller utan Clintan.  

Är du sportsfan, musikgeek, reseguru eller livsnjutare?  
Musikgeek är mest passande på mig. Jag lyssnar så mycket jag bara kan på musik. Mest rock och hårdrock, men klassiskt och Jazz slinker också ner varvat med vår svenskasjungande musikscen. Jag försöker även att uppleva musik live och har i år hunnit med: Foo Fighters, Guns’n Roses, Tommy Körberg, Hollywood Vampires och Fantomen på Operan. 

Vilken film- eller seriekaraktär skulle du vara?  
Jag har alltid gillat Iron Man för hans humor och fräcka uppfinningar, så det blir mitt val.  

Kan du dela med dig av en eller flera saker som andra minst skulle ana om dig?   
Jag är imponerande ohändig med vissa saker. Typ att snickra. Jag har enastående dåligt lokalsinne och har velat bort mig på många orter både i Sverige men även runt om i Europa.

Lär känna oss på Sappa    

Vill du veta mer om oss som jobbar på Sappa? Upptäck Sappas egna version av Captain America eller lär känna Vincent Chase i Entourage i Sappaformat? Du kan också testa att ringa in till vårt kundlojalitetscenter på 0774-444 744 så får du pratat med någon av våra trevliga medarbetare som svarar alla dagar, året om, kl 8-22. 

Läs fler intervjuer här