Kanalomläggning 1-2 oktober 2018
26 september, 2018

Kanalomläggning 1-2 oktober 2018

Vi uppdaterar vårt utbud och gör en kanalomläggning i TV-nätet 1-2 oktober. 

Vi utökar vårt utbud med nya HD-kanaler 
Vi gör om i vårt utbud i samband med höstens kanalomläggning som sker 1-2 oktober 2018. Ingen prisjustering sker i samband med förändringarna. Mycket tv-nöje!

Förändringar i Sappas utbud från 1 oktober: 

  • Sportkanalen HD, MTV Live HD och TV3 HD tillkommer som valbara kanaler i Sappa Fem 
  • TV6 HD ersätter TV6 i Sappa Alltid och tas bort ur våra övriga kanalpaket
  • TV8 HD läggs till och ersätter TV8
  • TV 10 HD läggs till och ersätter TV10


Vi gör om kanalplatslistan:

För att ge dig bättre ljud- och bildkvalitet har vi gjort om kanalplatslistan så att HD-kanalerna är enklare för dig att hitta. Här nedan kan du se de nya kanalplatserna: 

SVT1 HD: 1, SVT2 HD: 2, TV4 HD: 4, Kanal 5 HD: 5, TV6 HD: 6, SVT 1: 21, SVT 2: 22, TV4: 24, Kanal 5: 25 och C More Live 5 HD: 105.

Till dig som tidigare sett TV4 och Kanal 5 på kanalplatser 4 och 5 hittar nu kanalerna på kanalplats 24 och 25.

Ladda ned hela kanalplatslistan

Vill du utöka ditt utbud och också få tillgång till HD-kanalerna? Klicka här för att se våra kanalpaket

Vad händer under tiden vi jobbar med nätet? 
När vi jobbar i nätet kan du komma att uppleva störningar i TV-leveransen mellan kl. 10-17.

För dig som har kabel-TV

När och vad kommer att uppdateras?  
Vi kommer att uppdatera din kanalplatslista under måndagen den 1 oktober. Du som har kanalerna i ditt utbud kommer per automatik få kanalerna i HD-kvalitet tisdagen den 2 oktober. Om du inte fått upp någon information på din TV om att nya kanaler finns, eller om kanalplats 1 inte visar SVT 1 HD så kan du manuellt göra en ny kanalsökning först efter kl 17 den 2 oktober. 

Så här gör du som har en tv-modul:
  
Det är viktigt att du gör en ny sökning på din tv så du har den rätta kanallistan. Du som har en tv-modul kan behöva hämta den nya digitala kanallistan själv. Titta hur du gör i manualen för din tv. Under sökningen kan du behöva ange följande värden: Frekvens: 306MHz, Symbolhastighet: 6,875, Modulation: 64 QAM, Nätverks-ID: 100 (om tv:n kräver denna info) eller 00100 om din tv kräver 5 siffror.

Så här gör du som har en digitalbox: 
När vi har arbetat klart i nätet kommer du få upp ett meddelande på tv:n om att din box hittat nya kanaler. Markera JA och tryck OK så hämtas den nya kanallistan till din box. När du hämtat den nya kanallistan behöver du göra om dina favoritlistor.

Om du inte får upp meddelandet automatiskt och om några kanaler försvinner, behöver du göra en fabriksåterställning av din box. Så här gör du:

Triax C-HD 512, Sappa SC-260HD eller Dilog DC-260HD Meny / Systemåterställning / Ange lösenord 0000 / Fabriksinställningar / Flytta markören så att ”JA” blir ljusblå, tryck OK / Boxen startar nu om / Välj svenska, tryck OK / tryck blå knapp på fjärrkontrollen / Kontrollera inställningar för kanalsökning: frekvens 306MHz, Symbolhastighet 6.875MS/s, Modulation 64QAM, Nätverk JA, tryck sedan OK. Spara sedan den nya listan genom att trycka OK.

Dilog DC-250HD Meny / Verktyg / Återställning av fabriksåterställningar / Flytta markör till OK, tryck OK / Ange lösenord 0000 / Välj Ok / Boxen startar nu om /Tryck vidare med blå knapp 6 gånger / Spara sedan ned nya listan genom att trycka blå knapp.

Dilog DC-660HD Meny / installation & inställningar / Underhåll / fabriksåterställningar / Flytta markör till ”JA”, tryck OK / Boxen startar nu om / Tryck OK 3 gånger / Spara sedan den nya listan genom att trycka OK, tryck sedan OK för att titta på tv.

Dilog DCH-760 och DCTH-760 Meny / Konfiguration / Systeminställningar / Återställ till fabriksinställningar / Ange lösenord 1111 / Tryck OK / Boxen startar nu om / Se så att det står svenska, hybridläge och automatisk i de 3 fälten / Välj OK

Dilog DCT-280HD Meny / System / Fabriksinställning / Rad 2, fabriksinställning, tryck pil till vänster så att det står fabriksinställning / Tryck OK / Boxen startar nu om / Gör de val du önskar / Välj kabel / Automatisk sökning / Spara sedan den nya listan genom att trycka OK.

För dig som har IPTV

DILOG DIP-701  Du kommer behöva starta om din digitalbox, antingen i menyn eller genom att bryta strömmen. Boxen kommer i uppstarten att hämta den senaste uppdaterade kanallistan. Detta kan du göra efter kl 13, måndag 1 oktober. 

Om du vill göra detta via menyn, gör så här: Meny / Konfiguration / Systeminställningar / Starta om boxen / Tryck OK / Markera OK. 

Har du frågor eller vill ha vår hjälp? 
Du är alltid välkommen att kontakta oss. Vi finns på 0774–444 744, hej@sappa.se och på sociala medier @sappasomduvill. Du kan också skriva till oss direkt via vår chatt. Vi svarar alla dagar, året om kl. 8-22. 

·         Sportkanalen HD, MTV Live HD och TV3 HD tillkommer som valbara kanaler i
Sappa Fem.

·         TV6 HD ersätter TV6 i Sappa Alltid och tas bort ur våra övriga kanalpaket

·         TV8 HD läggs till och ersätter TV8

·         TV 10 HD läggs till och ersätter TV10

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar. Vi finns på 0774–444 744, hej@sappa.se och på sociala medier @sappasomduvill. Du kan också chatta med oss på sappa.se. Vi svarar alla dagar, året om kl. 8-22.