Sappas största livsnjutare
09 oktober, 2018

Sappas största livsnjutare

Lär känna vår IT-speciallist Johan, en riktig livsnjutare som gärna reser, äter god mat och vindsurfar! 

Hur länge har du jobbat på Sappa?   
Jag började i februari 2013 så börjar bli en riktig Sappian!  

Hur hamnade du på Sappa?   
Jag arbetade som konsult på ett företag som hade Sappa som kund. Ganska snabbt efter att jag börjat jobba med Sappa kände jag att det vore mycket bättre att få vara här på heltid istället för lite strötimmar här och där. 

Vad är den bästa sidan av ditt jobb?   
Variationen i arbetsuppgifter och inte minst möjligheten att vara med och påverka. Det är fantastisk kul att se hur vi kan jobba med utveckling och anpassning av system för att få bättre möjligheter att erbjuda riktigt bra kundservice.

Berätta om en rolig händelse på jobbet som du har hämnat i? 
Det finns många att välja på. Men om jag skall välja en så är det nog när jag skulle hoppa in och hjälpa till i vårt kundlojalitetscenter en kväll. Jag skulle bara svara och berätta för den som ringde att vi hade en driftstörning som beräknades vara löst inom en timma. Problemet var bara att den första jag pratade med inte var drabbad av driftstörningen utan behövde hjälp med felsökning på sin box. Som tur var fanns kollegor nära till hands och det löste sig! 

Vad har varit svårast i jobbet?    
Det svåraste är att prioritera rätt saker. Det händer saker hela tiden så det som vi tycker är jätteviktigt och bråttom att få löst ena dagen kan vara ganska oviktigt någon vecka senare. Men att det händer mycket är en sak som gör att det är så roligt att vara här.

Om du var en av Sappas värderingar (jobbaren, vännen, friheten, enkelheten), vilken skulle du vara och varför?   
Det får nog bli friheten. Dels för att jag uppskattar friheten i att kunna planera och utföra mitt arbete utifrån eget ansvar. Men framförallt för att det är en rolig utmaning att sträva efter att kunna erbjuda flexibla och öppna IT-lösningar för våra kunder och medarbetare.  

Vilka TV-program gillar du att titta på?   
Får jag välja blir det fotboll och då helst när Liverpool spelar. Oftast är det dock barnen som väljer så då blir det någon serie på Nickelodeon. 

Vilka filmer eller serier gillar du mest?   
Senaste serien jag följde var Downton Abbey på SVT. Kan inte komma på någon riktigt bra film jag sett det senaste. Men klassikern Repmånad bör alla se :)

Är du sportsfan, musikgeek, reseguru eller livsnjutare?   
Oj, svårt att välja en. Jag kör en variant och väljer bort musikgeek. Det bästa som finns är enligt mig en resa med nära och kära där vi kan njuta av god mat i kombination med sport i form av skidor eller vindsurfing.

Vilken film- eller seriekaraktär skulle du vara?   
Denna var också svår. Kan jag fundera lite?  

Kan du dela med dig av en eller flera saker som andra minst skulle ana om dig?    
Handboll har varit ”min” sport, så det är nog inte så många som tänker sig mig som en hästkille. Men ridskolan var jag på i ganska många år när jag var liten. Att jag dessutom gått på Catwalken och visat ridkläder har även jag svårt att förstå hur det gick till, men det var många år sedan nu. 

Lär känna oss på Sappa     

Vill du veta mer om oss som jobbar på Sappa? Upptäck Sappas egna version av Captain America eller lär känna Vincent Chase i Entourage i Sappaformat? Du kan också testa att ringa in till vårt kundlojalitetscenter på 0774-444 744 så får du pratat med någon av våra trevliga medarbetare som svarar alla dagar, året om, kl 8-22. 

Läs fler intervjuer här