Sappa syns i Colombia
11 december, 2018

Sappa syns i Colombia

Kategorier: Om Sappa

Vi på Sappa vill vara med och bidra 

Sappa har i många har samarbetat med idrottsföreningen Norrstrands IF i Karlstad. När föreningen hade storstädning valde man att skänka material som man inte längre kunde nyttja som fotbollströjor och fotbollar till Saturnus Stifelsen. Däribland matchtröjor med Sappaloggan på. Saturnus Stiftelsen valde i sin tur att skänka detta till dam- och flicklaget "Bajen Fans" i La Marina, Colombia som nu fått nya matchtröjor. Nu önskar vi dom lycka till med matcherna och drömmen att bli fotbollsproffs! 

Saturnus Stiftelsen 

Vi på Sappa är väldigt glada över att kunna vara med och bidra till att barn runtom i världen får det bättre. Saturnus Stiftelsen är en stiftelse som arbetar för just barn, ungdomar och vuxnas rättigheter för bättre levnadsvillkor. Man vill förbättra barn och ungas möjligheter i livet genom olika organiserade aktiviteter, sport och social verksamhet. Att Saturnus Stiftelsen sponsrar fotbollslaget Bajen Fans i Colombia tyckte vi på Sappa var väldigt fint och ville därför uppmärksamma detta. Läs mer om Saturnus Stiftelsen här

Bajen Fans i Colombia  

Bajen Fans har sedan 2017 samarbetat med Saturnus Stiftelsen med målsättning att bygga ett studie- och idrottscenter vid fotbollsplanenen i bergsbyn La Marina i Colombia. Man jobbar aktivt för att hjälpa barn och ungdomar som älskar att spela fotboll. Läs mer om Bajen Fans i Colombia här

Här är Bajen Fans Colombias 10-åriga spelare, Thana innan träning. Hennes dröm är att bli fotbollsspelare och veterinär. 

Här tränar Bajen Fans flicklag. 

Flicklaget värmer upp innan träningen. 

Här är Bajen Fans Colimbias damlag innan träning.

Vårt ansvar 

Här kan du läsa mer om Sappas ansvar och de organisationer vi stödjer.