Premiär för Formel 1 på Viasat
13 mars, 2019

Premiär för Formel 1 på Viasat

Kategorier: Sport

Formel 1 på Viasat Motor     

Gillar du motorsport och Formel 1 är det snart premiär för Formel 1 och säsongen 2019 med totalt 21 lopp. Premiären av årets Formel 1 börjar som vanligt i Australien och banan Albert Park som ligger i centrala Melbourne. Den 15-17 mars kan du följa tävlingen på Viasat Motor.

Skaffa Viasat Sport i 12 månader och få de första 3 månaderna för 0 kr! Se erbjudande här


Formel 1 - Australiens Grand Prix
       

Mellan 15-17 mars kan du följa lopp och träning från Albert Park och Australiens Grand Prix i centrala Melbourne. Vinnaren 2018 var Ferraris Sebastian Vettel. 

Träning 1:   
Fredag 15 mars kl 01:55  

Träning 2:     
Fredag 15 mars kl 05:55  

Träning 3:     
Lördag 16 mars kl 03:55  

Kval:     
Lördag 16 mars kl 06:00 , kvalstart kl 07:00

Race:     
Söndag 17 mars kl 05:15, racestart kl 06:10  

Vilka namn ska man hålla koll på under 2019?        

Ser man till försäsongstesterna under februari i Barcelona ser Ferrari och Mercedes väldigt starka ut, även Red Bull som i år kör med Honda har blivit en uppstickare med bra tider.

Ferrari vs Mercedes
Största talangen förra året var Charles Leclerc som i år sitter i Ferrari tillsammans med tysken Sebastian Vettel.Ferrari har gått ut med att de kör helt och hållet mot varandra och frågan är vem som kommer vara snabbast på tidskvalet inför Australiens Grand Prix.

Hamilton och Mercedes
Vad gäller Mercedes så sitter Hamilton i orubbat bo där Valtteri Bottas även 2019 får se sig som supportförare till Hamilton. Det ska också bli intressant att se hur Pierre Gasly som i år har flyttats upp till Red Bull från Toro Rosso kommer matcha Max Verstappen.

Största utropstecknet
Utropstecknet är Williams, två nya förare till säsongen, Russel och den återvändande Kubica – en hel del strul har kantat försäsongen där de missat flera dagar av tester samt att tekniska direktören Paddy Lowe har hoppat av efter försäsongstesterna, var skall detta sluta, hur är formen för den forna toppstallet?

Marcus Ericsson har lämnat Formel 1 
De senaste 5 åren har vi haft en svensk i Formel 1, Marcus Ericsson som förra året körde för Alfta Romeo Sauber. Som säkert många känner till har Marcus flyttat till USA och amerikanska Indycar serien. Följ Indycar på Viasat Motor

Formel 1 på Viasat Motor

Så delas poöngen ut i Formel 1            

De tio första förarna får poäng, ettan 25, tvåan 18, trean 15, fyran 12 och sedan 10, 8, 6, 4, 2 och 1 poäng ner till plats tio.  

Få tillgång till Viasat Motor           

Vill du följa Formel 1 säsongen på Viasat Motor kan du skaffa Viasat Sport redan idag och få de 3 första månaderna för 0 kr. Du får då tillgång till 6 populära sportkanaler. Desssutom ingår Viaplay så du kan se livesport i din mobil, surfplatta och dator. Till erbjudandet.  

Du kan även logga in på Mitt Sappa för att lägga till Viasat Sport erbjudandet eller slå oss signal på 0774-444 744, vi svarar alla dagar året om 8-22.