River Hunters på HISTORY
22 mars, 2019

River Hunters på HISTORY

På jakt efter fynd

River Hunters sammanför den amerikanska YouTube-sensationen Beau Ouimette, en flodupptäckare med över 30 års erfarenhet med presentatören och tillika simexperten Rick Edwards och låter dem söka igenom Storbritanniens floder och åar på jakt efter arkeologiska fynd. 

Se premiären på HISTORY 24 mars kl 21.00

Handling

I River Hunters besöker Rick och flodexperten Beau några av Storbritanniens viktigaste historiska platser där ikoniska händelser och strider har ägt rum, till exempel: de romerska områdena, Rosornas Krig, reformationen och det engelska inbördeskriget. Deras utforskningar av dessa orörda floder och vattenvägar avslöjar skatter från det förgångna som avslöjar hur våra förfäder levde.

Duon träffar lokala arkeologer och historiker att utforska olika berättelser och människorna bakom fynden. Med hjälp av toppmodern teknik, arkivkartor och vittnesmål från perioden utför Beau och Rick de första arkeologiska utgrävningarna under vatten på några av Storbritanniens mest spännande och ikoniska historiska platser, ofta i farliga och strömhärjade vatten.

- Titel: River Hunters
- Genre: Dokumentärserie 
- Längd: 60 min    
- Säsong: 1      
- Antal avsnitt: 8   
- Premiär: 24 mars   
- Tid: 21.00     
- TV-kanal: HISTORY HD (kanalplats 50)

Se serien på HISTORY

Nyfiken på att se serien och ta del av Historys utbud? HISTORY visar dokumentärer, reportage och draman. Du hittar kanalen i Sappa TioSappa Mest HDSappa MycketSappa FaktaSappa HDViasat SilverViasat Guld

Du kan även logga in på Mitt Sappa för att lägga till HISTORY eller slå oss signal på 0774-444 744, vi svarar alla dagar året om 8-22.