SOS Sverige - nytt program!
27 april, 2019

SOS Sverige - nytt program!

Kategorier: TV-program

Rösterna som räddar liv

”SOS 112, vad har inträffat?” Så inleds ett samtal var tionde sekund i Sverige. Operatörerna på SOS Alarm tar dygnet runt emot rop på hjälp från nödställda människor som drabbats av sjukdom, olyckor, brand eller brott. I SOS Sverige följer vi tolv av de hjältar som årets alla dagar och dygnets alla timmar svarar när människor från hela landet ringer numret ingen av oss någonsin vill behöva ringa -112.

Se premiären 29 april kl 21 på Kanal 5.

Handling

Vi får ta del av dramatiska samtal, direkt ur verkligheten, och får på första parkett uppleva hur larmoperatörerna räddar liv i en hektisk och dramafylld vardag på SOS-centralerna. Varje år besvaras drygt tre miljoner samtal till SOS Alarm via 112. Två miljoner av dessa är verkliga nödsamtal där operatören går vidare och genomför en intervju. Vid behov larmas rätt blåljusresurs till den plats där inringaren befinner sig. 100 000 samtal är rena busringningar. På SOS-centralerna i Stockholm, Göteborg och Östersund följer vi operatörerna som är frontlinjen när något inträffar i Sverige, och som snabbt måste avgöra vad som behöver göras och hur. Inget samtal är det andra likt, och sekunder kan göra skillnad på liv och död.

Titel: SOS Sverige
Säsong: 1 
Genre: Dokumentär/Reality 
Premiär: 29 april    
Tid: 21:00    
TV-kanal: Kanal 5 HD (kanalplats 5)  

Se SOS Sverige på TV

Vill du se serien på Kanal 5? Lägg till Kanal 5 i Sappa Fem eller Sappa Tio. Du kan även logga in på Mitt Sappa för att lägga till kanalen eller slå oss signal på 0774-444 744, vi svarar alla dagar året om 8-22.

Streama serien

När du skaffar ett digitalt TV-abonnemang utöver Sappa Alltid där Sappa Play finns tillgängligt kan du enkelt streama serier i din mobil, dator och surfplatta. Läs mer om Sappa Play här.