Sappa lanserar Viasats Ultra HD-kanal
16 maj, 2019

Sappa lanserar Viasats Ultra HD-kanal

Kategorier: Kanalinformation

Bättre tittarupplevelse väntar!  

Vi på Sappa är väldigt glada över kunna meddela att vi tillsammans med Nordic Entertainment Group (NENT Group) kommer lansera Viasats Ultra HD-kanal för att ge våra tittare en ännu bättre bild- och ljudupplevelse. 

Med Ultra HD (även kallad 4K) kommer du kunna se toppmatcher från Premier League, Champions League och Formel 1 med en oslagbar bild- och ljudupplevelse. Den nya kanalen kommer att finnas i våra kanalpaket Viasat Sport, Viasat Film & Sport och Viasat Guld. Den kommer också vara valbar i Sappa Fem och Sappa Tio

Jonas Gustafsson, tf VD för NENT Group Sverige:
"Då HD-kvalitet har blivit något av en hygienfaktor för en tittare idag, ser vi det därför som otroligt positivt att Sappa ser kundvärdet i att ta nästa steg och nu även lansera vår Ultra HD-kanal, som sedan tidigare endast funnits för Viasat satellit- och IPTV-kunder.” 

Hasse Svensson, VD Sappa:
”Vi är glada att kunna lansera Nordens första Ultra HD-kanal tillsammans med NENT Group. Det visar våra kunder att vi hela tiden aktivt jobbar för att erbjuda relevanta och attraktiva tjänster.”

Kanalbeskrivning
Viasat Ultra HD är Nordens första TV-kanal med innehåll i Ultra HD (även kallat 4K) och ger dig tillgång till en ännu bättre TV-upplevelse. Kanalen innehåller utvalda livesändningar, samt repriser från Viasats sporträttigheter - bland annat fotboll från Champions League och Premier League, Bundesliga, Ligue 1 men också andra utvalda sporthöjdpunkter som Formel 1. Innehållet är specialproducerat i Ultra HD vilket innebär oöverträffad detaljrikedom och bildkvalitet. Med Ultra HD får du fyra gånger högre upplösning än med full HD.

  • Högre upplösning och kontrast (300% fler pixlar än HD-TV)
  • Fler färgnyanser (6300% fler färgnyanser än HD-TV)
  • Högre bildfrekvens (100% bättre bildfrekvens än HD-TV)


Mer information kommer

Är du nyfiken på att veta mer om vår nya kanal, Viasat Ultra HD? Håll utkik här på hemsidan för senaste nytt! Du kan också kontakta vårt kundlojalitetscenter på 0774-444 744, vi svarar alla dagar året om 8-22.