Lost Gold of World War II
26 maj, 2019

Lost Gold of World War II

Ny serie på HISTORY

Gillar du dokumentärserier? Då får du inte missa denna serie! Under andra världskrigets slutskede ryktas japanerna ha begravt någonting oerhört värdefullt i den filippinska djungeln. Lost Gold of World War II skildrar strävan att lösa ett av det andra världskrigets sista stora mysterier.

Se premiären på HISTORY 30 maj kl 21.00

Handling

1945, i takt med att allierade trupper närmade sig, lär japanska styrkor under den beryktade japanska generalen Yamashitas kommando ha grävt ner en förmögenhet någonstans på Filippinerna. Skatten tros vara värd flera miljarder dollar i guld, juveler och ovärderliga föremål stulna i många olika länder.

Nu följer ett amerikanskt team ett spår från ett ögonvittne som påstår sig ha sett Yamashitas styrkor gräva ner otaliga lådor i tunnlar förseglade med sprängmedel och fyllda med olika sorters försåtsmineringar. Ett team forskare och ingenjörer måste nu samarbeta för att knäcka en bisarr kod som ett hemligt sällskap påstås ha lämnat efter sig i syfte att kunna undvika fällorna och finna skatten. 

- Titel: Lost Golf of World War II
- Genre: Dokumentärserie 
- Längd: 60 min    
- Säsong: 1      
- Antal avsnitt: 8   
- Premiär: 30 maj   
- Tid: 21.00     
- TV-kanal: HISTORY HD (kanalplats 50)

Se serien på HISTORY

Nyfiken på att se serien och ta del av Historys utbud? HISTORY visar dokumentärer, reportage och draman. Du hittar kanalen i Sappa TioSappa Mest HDSappa MycketSappa FaktaSappa HDViasat SilverViasat Guld

Du kan även logga in på Mitt Sappa för att lägga till HISTORY eller slå oss signal på 0774-444 744, vi svarar alla dagar året om 8-22.