Sommarlov på Barnkanalen
03 juni, 2019

Sommarlov på Barnkanalen

Kategorier: TV-program

Underhållning för barnen hela sommaren

Häng med i barnens sommarlovsshow från Beijers Park i Malmö. Programledare i år är Malin Olsson, Alex Hermansson och Angelika Prick. Varje fredag hela sommaren kommer aktuella artister på besök och tittarna kan förvänta sig galna och roliga upptåg vid Sommarlovsbussen. Några av de serier som visas är Jamie Johnson, Arthur & Excalibur och Legendarerna. 

Se Sommarlov varje dag hela sommaren på Barnkanalen mellan 10 juni - 16 augusti.

Sommarlovskompisarna

I år får barnens Sommarlovskompisar Malin Olsson, Alex Hermansson och Angelika Prick sällskap av den nya programledaren och uppfinnaren Markus Granseth. En annan nyhet är kapten Doris, som spelas av Marianne Mörck. Hon har tappat minnet och fastnat med sin ubåt på botten av Sommarlovssjön. Och denna sommar får busen Sommarskuggan sällskap av den nya karaktären Vinterskuggan som hotar Malmö med snö och kyla. Blir det någon sommarvärme i år och lyckas programledarna hjälpa kapten Doris att få tillbaka sitt minne?

Årets tema

Temat hjärnan går som en röd tråd genom programmet hela sommaren och programledarna kommer att utmana tittarna i en 50-dagarsutmaning i uthållighet och hjärnstyrka. Om man övar mycket, stöttar varandra och inte ger upp kan man ta sig långt! För att lyckas med utmaningen behöver vi utmana kroppens viktigaste organ, som styr allt från vilja och mod till praktiska saker som att tänka, se, minnas och röra oss.

I sommar kommer barnen få vara med om att lösa gåtor, rebusar och få klura på vem som gömmer sig i Sommarskuggans dräkt. Hjärnexperter kommer att lära tittarna hur hjärnan ser ut och fungerar och en rad personer med spännande hjärnor kommer på besök.

Sommarens artister

14 juni: Sigrid Bernson
21 juni: Bishara
28 juni: Malou Prytz
5 juli: Arvingarna
12 juli: Hasse Andersson
19 juli: Theoz
26 juli: Mohombi
2 augusti: Suzi P
9 augusti: Kommer snart 

Se Sommarlov på TV

Med vårt instegspaket Sappa Alltid får du tillgång till SVT:s kanaler, däribland Barnkanalen. Har du inte kanalpaketet idag kan du enkelt lägga till det eller slå oss signal på 0774-444 744, vi svarar alla dagar året om 8-22. När du skaffar ett digital-TV abonnemang utöver Sappa Alltid där Sappa Play finns tillgängligt så kan du enkelt streama Sommarlov i din mobil, dator och surfplatta. Läs mer om Sappa Play här.