Sappa i Boden
11 juni, 2019

Sappa i Boden

Välkommen till Sappa!     

Hej kära Boden-kund! Här kommer information från din nya TV- och bredbandsleverantör Sappa. Den 11 juni kl 10 upphör BDTVs TV-signal och ersätts med Sappas TV-utbud. Vi försöker besvara dina frågor kring vad som händer i samband med detta och förklarar vad du behöver göra för att få tillgång till dina kanaler. Läs mer nedan!

Nytt TV-utbud

Dessa TV-kanaler kommer att ingå i ditt analoga basutbud:
SVT 1, SVT 2, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, Sjuan, TV8, Kanal 9, TV10, Kanal 11, TV12, SVT 24, SVT Kunskapskanalen, SVT Barnkanalen, Discovery Channel, MTV, Paramount Network, Sappakanalen.

För dig som har analogt utbud

Vad innebär bytet för dig?
Du som idag endast har analogt utbud, dvs tittar på TV utan digitalbox/TV-modul, kommer efter den 11 juni kl 10 behöva göra en ny kanalsökning. 

Så här gör du en analog kanalsökning
För att få in de nya kanalerna MTV och Paramount Network i ditt utbud behöver du göra en analog kanalsökning. För att få fortsatt tillgång till TV10 behöver du också göra en analog kanalsökning. Övriga kanaler hamnar på samma plats som kanalerna tidigare har sänts på, så dessa dyker upp automatiskt. För instruktion kring hur du gör en kanalsökning för just din TV, se instruktionsboken till din TV. Om du inte hittar informationen där kontakta oss så hjälper vi dig. Här kan du se kanalplanen för de analoga kanalerna.

Vill du få bättre TV-kvalitet?
Vill du passa på att uppgradera till digital-TV med betydligt bättre ljud och bild? Vi har ett av marknadens bredaste utbud av kanalpaket och kanaler från bland annat Sappa, C More och Viasat. Ta del av hela utbudet här.

För dig som har analogt och digitalt utbud

Vad innebär bytet för dig?
Du som idag har digitalt utbud, dvs ser på digital-TV via digitalbox/TV- modul, kommer efter den 11 juni kl 10 behöva göra en digital kanalsökning. All information om hur du gör en kanalsökning eller ominstallation av din nuvarande digitalbox, hur ditt nya digitala utbud kommer att se ut samt Sappas programkort ska ha kommit till dig per post.

Dessa TV-kanaler kommer att ingå i ditt digitala basutbud: 
SVT 1, SVT 1 HD, SVT 2, SVT 2 HD, TV3, TV3 HD, TV4, TV4 HD, Kanal 5, Kanal 5 HD, TV6 HD, Sjuan HD, TV8 HD, Kanal 9 HD, TV 10 HD, Kanal 11 HD, TV 12 HD, SVT 24, SVT 24 HD, SVT Kunskapskanalen, SVT Kunskapskanalen HD, SVT Barnkanalen, SVT Barnkanalen HD, Discovery Channel HD, MTV, Paramount Network, Sappakanalen HD.

Utöver det analoga basutbudet ingår programkort kostnadsfritt som ger tillgång till basutbudet digitalt samt Sappa Alltid.

Om du vill ha digitalt basutbud på fler TV-apparater kostar det 29 kr per programkort och månad. Om du har fått fler än ett programkort bifogat, betyder det att du haft flera programkort sen tidigare och därför får samma antal nya programkort. Det digitala utbudet kommer vara aktiverat på de programkort du fått. 

Så här gör du en digital kanalsökning
Från 11 juni kl 10 skall Sappas kanallista kunna laddas in. Instruktion för hur du gör en digital kanalsökning för din TV-modul/digitalbox? Klicka här! 

Bredband

För dig som har bredband kommer det inte att ske några förändringar. Hastighet och pris kommer att vara precis som tidigare.

Kontakta oss

Vi hoppas att du ska bli nöjd med din TV från Sappa. Tveka inte att höra av dig om du har några funderingar. Vi finns på 0774-444 744, hej@sappa.se och på sociala medier @sappasomduvill. Du kan också chatta direkt med oss på sappa.se. Vi svarar alla dagar 8-22, året om.