Boden och Eksjö - Först ut av en rad kommuner
16 september, 2019

Boden och Eksjö - Först ut av en rad kommuner

Kategorier: Digital Omsorg

Digitala omsorgstjänster direkt hem till dig som bor i Boden och Eksjö! 

Med Sappa som bredbands- och TV-leverantör får ni tillgång till Sveriges första oberoende marknadsplats för digitala hjälpmedel och omsorgstjänster i hemmet.

Enkelt att beställa, enkelt att använda.

Med dagens hjälpmedel kan vi leva ett tryggare liv i vetskapen om att exempelvis våra anhöriga eller hemtjänst larmas om olyckan skulle vara framme. Även för den anhörige är det ofta en stor lättnad att känna sig trygg med att bli meddelad om något oförutsett skulle ske. Vi möjliggör detta på ett överskådligt, enkelt och tryggt sätt.

Vad är omsorgsportalen?

Tjänsterna kan beställas av användaren själv eller en anhörig direkt via portalen, initieras av hemtjänsten eller beställas som en kollektiv tjänst. Tjänsterna går genom välfärdsbredband varpå fastighetsägaren eller föreningen kan luta sig tillbaka medan vi sköter leveransen. Vi gör inte bara fastigheten mer attraktiv – vi gör den även till en säkrare plats för alla!

Bo kvar hemma - på dina villkor!

På omsorgsportalen hittar du tjänster och hjälpmedel som gör det möjligt för dig att bo kvar hemma även om ditt omsorgsbehov blivit större. För många är det positivt att dagens hjälpmedel bidrar till en fortsatt hög integritet och framförallt frihet att fortsätta leva som vanligt – hemma. Utöver detta bidrar dessutom flera av de hjälpmedel som finns tillgängliga till brandsäkerheten, vilket bidrar till ökad trygghet både för individen och grannarna.

Exempel på tjänster på omsorgsportalen.se:

  • Påminnelsepanel – visar med hjälp av sensorer vad som är på och av, öppet eller stängt i hemmet
  • Smarta lås – ha koll på dörrar och fönster på distans, samt underlätta nyckelhantering
  • Brandsäkerhet – till exempel spisvakt, som stänger av spisen innan olyckan är framme
  • Elektronikstyrning – kan styra och kontrollera belysning och apparater från distans

Vill du veta mer om digitala omsorgstjänster?

Här kan du läsa om tjänsterna och se om du kan beställa dem till ditt hem.