Årets julkalender 2019
01 december, 2019

Årets julkalender 2019

Kategorier: TV-program

Panik i tomteverkstan

Det är rött, varmt, knarrigt och doftar granbarr. Så beskrivs känslan i årets julkalender som visas hela december fram till julafton i SVT. Panik i tomteverkstan är en rolig och fartfylld julsaga för hela familjen, som utspelar sig i tomtarnas värld. Se premiären den 1 december på SVT

Handling  

Tomtefamiljen bor på en magisk och hemlig plats på Nordpolen, där generationer av tomtar har tillverkat leksaker till alla barn i mer än 200 år.  Men hela den magiska världen är i fara. Tomtens popularitet har minskat eftersom allt fler barn har slutat tro på tomten. Och om alla slutar tro kommer tomtevärlden att försvinna! För varje barn som slutar tro lyser lyktan som håller tomtevärlden levande allt svagare. Och inte blir det bättre när tomterådet upptäcker att tomten är på väg in i väggen… Tomtemor och hennes barn försöker med alla sina krafter att få tomten på fötter igen. Kommer de att lyckas innan tomtevärlden försvinner för alltid?

I rollerna:
Tomtefamiljen: Per Andersson, Pernilla Wahlgren, Elis Nyström och Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou.
Rösten som Snögubben görs av Leif Andrée.
Tomterådet: Rolf Skoglund, Christina Schollin, Suzanne Reuter, Helge Skoog, Allan Svensson, Sven Melander, Katarina Ewerlöf.
Övriga roller: Marie Robertson, Malin Cederbladh, Marko ”Markoolio” Lehtosalo, Michael Lindgren, Maria Norha, Victor Beer m.fl. 

Titel: Panik i tomteverkstan   
Säsong: 1         
Genre: Familj
Antal avsnitt: 24  
Premiär: 1 december på SVT   

Julkalendrar från 2010 och framåt:

2010: Hotell Gyllene Knorren

2011: Tjuvarnas jul

2012: Mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst

2013: Barna Hedenhös uppfinner julen

2014: Piratskattens hemlighet

2015: Tusen år till julafton

2016: Selmas saga

2017: Jakten på tidskristallen

2018: Storm på Lugna gatan

Streama Panik i tomteverkstan 

När du skaffar ett digital-TV abonnemang utöver Sappa Alltid där Sappa Play finns tillgängligt så kan du enkelt streama Innan vi dör i din mobil, dator och surfplatta. Läs mer om Sappa Play här.    

Kontakta oss  

Har du några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi finns på 0774–444 744, hej@sappa.se och på sociala medier @sappasomduvill. Du kan också skriva till oss direkt via vår chatt. Vi svarar alla dagar, året om kl. 8-22.