Sappa och Vökby informerar
01 oktober, 2020

Sappa och Vökby informerar

Kategorier: Press

Välkommen till Sappa!    

Hej kära Vökby-kund! Den 1 oktober 2020 överlåts ditt kundavtal från Vökby Bredband AB till AB Sappa. Sappa kommer då bli din nya leverantör av TV, bredband och telefoni. Vökby kommer att fortsatt ha verksamhet med fiberutbyggnad samt vara nätägare och kommunikationsoperatör. 

Vi förstår om du har många frågor, men vi ska göra vårt bästa att förklara vad förändringen innebär. Läs mer nedan!

Varför sker förändringen och vilka är Sappa?

Vökby och Sappa har ett mångårigt samarbete bakom oss, där Sappa distribuerat TV-kanaler till Vökby. Vi har under åren lärt känna Vökby väldigt väl och har alltid imponerats av Vökbys hållning att sätta kunden i centrum. Därför kändes det väldigt roligt och ärofyllt när vi på Sappa nu fick möjligheten att ta över er som kunder. Vi hoppas och tror att detta kommer bli hur bra som helst. 

Vilka är vi på Sappa då? Jo, Sappa är ett av Sveriges största telekombolag och har funnits länge i branschen. Vi levererar våra tjänster till kunder i hela landet. För oss på Sappa är kundupplevelsen det viktiga. Vi vill vara Sveriges kundvänligaste företag. Därför finns vårt kundlojalitetscenter på plats alla dagar, året om, utan knappval eller långa väntetider. 

Samma som tidigare – men ännu bättre

Kundservice kommer fortsättningsvis att skötas ifrån Boxholm med samma duktiga medarbetare som hjälper dig som kund. Efter ordinarie kontorstider så kommer du dessutom att få tillgång till Sappas kundservice i Göteborg. Tillsammans kommer vi satsa på att erbjuda kundservice i världsklass!

TV & play

Den 5 oktober kl 9 sker en förändring med ditt TV-utbud. Vökbys TV-signal upphör och ersätts med TV-utbud från Sappa.

Digitalbox och Digitalkort

Du som varit TV-kund hos Vökby har av oss på Sappa fått en digitalbox och ett programkort på posten. Du kan när som helst koppla ihop din utrustning med din TV, men det är först efter 5 oktober du kommer kunna se på TV från Sappa.

Ditt nya TV-utbud

Du som hos Vökby haft kanalpaketen TV Lagom eller TV Stor får hos Sappa istället ett kanalpaket som heter Sappa Mycket. Med Sappa Mycket får du tillgång till de allra vanligaste och mest populära TV-kanalerna. För stora och små. För sportintresserade och kunskapstörstande. I kanalpaketet Sappa Mycket finns verkligen någonting för alla. Dessutom får du tillgång till Sappa Play! 

Som välkomsterbjudande får du Sappa Mycket till rabatterat pris i 6 månader. Efter det fortsätter abonnemanget rulla till ordinarie pris (Sappa Mycket för 239 kr/mån och Digitalkort 49 kr/mån).

Uppgradera ditt utbud

Vill du utöka ditt utbud med fler TV-kanaler? Upptäck valfriheten hos Sappa med allt ifrån större familjepaket, till mindre intressepaket eller enstaka kanaler. Vi har ett av marknadens bredaste utbud med kanalpaket och playtjänster från både Sappa, Discovery, C More och V sport, series & film. Dessutom kommer du få tillgång till flera fantastiska playtjänster. Ta del av alltifrån live-program via Sappa Play och Allsvenskan på Dplay Total inkl Eventkanaler till SHL på C More Premium och spännande serier på Viaplay. Beställ TV & play här.

Sappa Play

Med Sappa Play kan du se program i mobilen, datorn och surfplattan. Enkelt och smidigt kan du se program 7 dagar bakåt i tiden eller kolla program som går live. Dela appen med hela familjen och anslut upp till fem enheter.

För att se Sappa Play på din mobil eller surfplatta behöver du ladda ner appen via App Store eller Google Play. Vill du streama innehållet på din dator besöker du sappaplay.se.

Första gången du ska använda Sappa Play behöver du registrera dig, det gör du här. Logga in med ditt kundnummer (finns på Mitt Sappa) samt lösenordet du skapat på Mitt Sappa. Om du inte redan har bytt lösenord på Mitt Sappa, använder du dina fyra sista siffror i ditt personnummer vid inloggning.

Bredband

Vi håller på att matcha den bredbandsprodukt du haft hos Vökby med en motsvarande tjänst hos Sappa. I mitten av oktober kommer du få ha fått information om exakt vilken produkt och pris du får hos Sappa. 

Det bredband du haft hos Vökby kommer fortsättningsvis alltså vara precis lika snabbt och stabilt. Det kommer likt tidigare finnas bredband för dig som bara kollar mejlen och lyssnar lite på musik online, men också bredband för dig som har flera enheter igång samtidigt och streamar i högsta kvalitet. En nyhet som tillkommer för dig som Vökby-kund är att det hos Sappa inom kort kommer finnas möjlighet att addera smarta wifi-tjänster till ditt bredband, som håller ditt hem uppkopplat på ett tryggt och smidigt sätt.

Fast telefoni

Vi håller på att matcha den telefoniprodukt du haft hos Vökby med en motsvarande tjänst hos Sappa. I mitten av oktober kommer du få ha fått information om exakt vilken produkt och pris du får hos Sappa. Men vi kan säga redan nu att det inte kommer röra sig om någon större förändring för dig som kund.

Abonnemang och fakturor

Obundet abonnemang kan sägas upp en månad efter närmaste månadsskifte. Digitalkort går inte att avsluta så länge du har andra digital-TV-abonnemang aktiva.

Vi på Sappa fakturerar i förskott och din första faktura från oss kommer i mitten på oktober och avser november då du redan betalt för oktober till Vökby. Den första fakturan kommer på papper via post, vill du ha din faktura digitalt så kommer information om hur du går till väga tillsammans med fakturan från oss.

Vi förstår att ni är nyfikna på att veta exakt hur det blir med er tjänst. Men vi kan säga redan nu att det inte kommer röra sig om någon större förändring för dig som kund. Och det totala priset för dina tjänster kommer inte bli högre än tidigare.

Kontakta oss

Tveka inte att höra av dig om du har några funderingar. Du når Sappa i Boxholm på 0142-680 680. Sappa är tillgängliga alla dagar, året om.