Storslagna TV-premiärer i maj som du inte får missa!
11 maj, 2022

Storslagna TV-premiärer i maj som du inte får missa!

Kategorier: TV-tips

I maj kan du bland annat följa med bakom kulisserna och se hur transportföretaget "Uber" revolutionerade en hel bransch. Första säsongen kretsar kring Travis Kalanick (Joseph Gordon-Levitt), Ubers hänsynslöse VD som till slut avsattes av styrelsen, och hans tumultartade förhållande till sin mentor Bill Gurley (Kyle Chandler), den briljanta riskkapitalisten som satsar sitt rykte på Ubers framgång.

Du kan även se Anthony Hopkins göra en mycket stark och gripande prestation i filmen "The Father". En film om en man som befinner sig i slutskedet av sitt liv som inte vill, och kanske inte heller kan, se hur hans tillstånd försämras. Och en dotter som från sitt perspektiv, märker hur sin far försvinner in i en sinnesmässig dåtid, och sakta men säkert tappar greppet om nutiden och verkligheten.

Nytt på Paramount+ i maj

Super Pumped: The Battle for Uber

Joseph Gordon-Levitt spelar Uber-grundaren Travis Kalanick i en dramaserie om Silicon Valley och den tydliga "win at all costs" mentaliteten i  startup-världen. Skaparna bakom den oerhört populära TV-serien "Billions" tar dig med bakom kulisserna på det mäktiga transportbolaget Uber, vad krävs egentligen för att revolutionera en hel bransch?

I rollerna utöver Joseph Gordon-Levitt syns bland andra även Uma Thurman, Quentin Tarantino och Kyle Chandler. Hela säsongen på sju avsnitt släpps den 12 maj på Paramount+.

Något du kanske inte visste: Säsong 1 av Super pumped är baserad på boken med samma namn som publiserades 2019 och är skriven av Mike Isaac 

Läs mer om Paramount+ och beställ här

Nytt på Viaplay i maj

The Green Knight

När den väldige, mystiske gröne riddaren konfronterar riddarna kring det runda bordet är det kung Arthurs modige, våghalsige systerson Sir Gawain som antar hans utmaning. Ett år senare ska de båda drabba samman igen. Om du vill veta utfallet av den drabbningen får du inte missa "The Green Knight".

Något du kanske inte visste:  Berättarrösterna i inledningen av filmen är faktiskt rösterna från regissören själv, David Lowery, och hans fru Augustine Frizzell som mixas samman.

The Father

Anthony är en kulturell man, men han har Alzheimers sjukdom, vilket skapar stora utmaningar för hans omtänksamma dotter Anne. När hans grepp om verkligheten faller sönder står Anne inför en rad mycket svåra beslut. En skildring som skapat stor igenkänning bland människor som sett filmen och som i många fall kunnat vara hjälpande för sin egen process.

Något du kanske inte visste: Regissören Florian Zeller ville verkligen ha Anthony Hopkins i huvudrollen som "The Father". Florian skickade till och med manuset till filmen till Anthony redan 2017 och väntade på att få något typ av svar på sin förfrågan. Under tiden som han väntade på svaret från Anthony lät han bli att skicka ut någon förfrågan till andra skådespelare för att spela huvudrollen. Florian säger att om Anthony inte hade gått med på att göra filmen, hade den troligtvis gjorts på franska istället med en helt annan uppsättning skådespelare.

Läs mer om Viaplay och beställ här

Nytt på CMORE i maj

Fartblinda (Säsong 2)

Stjärnspäckat spänningsdrama om maktspel, pengar, passion och mörka hemligheter. Ekonomireportern Bea (Julia Ragnarsson) får ett anonymt tips om oegentligheter på en svensk storbank. Bea vädrar ett scoop, men granskningen försvåras av hennes kärleksaffär med bankens gifte vd, Peder.

Något du kanske inte visste:  I andra säsongen återvänder bland andra Julia Dufvenius, Edvin Endre, Claes Månsson och Peter Eggers. I nya roller ses Messiah Hallberg, Celie Sparre, Ane Dahl Torp och Klas Wiljergård. Serien baseras på Carolina Neuraths bokserie om journalisten Bea Farkas.

Drottning Margareta

En historisk dramaserie om drottning Margareta, vars tunga maktposition plötsligt hotas av en potentiell konspiration. Året är 1402 och Margareta styr över Kalmarunionen med hjälp av sin adoptivson, kung Erik, men fiender lurar runt varje hörn. Plötsligt anländer en främmande man till slottet och vänder upp och ner på allt.

Något du kanske inte visste: Nuvarande drottningen av Danmark, Drottning Margrethe II, besökte faktiskt premiären av serien för att se hur hennes föregångare porträterades.
Anmärkningsvärt eller ej, men för den vetgirige kan det vara kul att känna till att serien faktiskt inte är inspelad i just Danmark, utan i Tjeckien.

The Window

The Window är en mörk dramathriller om det dolda maktspelet bakom elitfotbollens transfersystem. Serien kretsar kring den fiktiva engelska fotbollsligan ESL och skildrar svek, korruption och dödliga konspirationer under en intensiv transfersäsong. På olika sidor om spelplanen står agenter, journalister, spelare och finansiärer som alla kämpar om sin del av kakan i den växande miljardindustrin.

Läs mer om CMORE och beställ här

%

MCEPASTEBIN%

Obegränsat med filmer och serier!
Gillar du också film och serier? Nu får du tillgång till hela kanalpaket Viasat Film mellan 9-15 mars, helt gratis. Fem renodlade filmkanaler - genrer och utbud för hela familjen - sändning dygnet runt.
Höjdpunkter under frivisningen
Frivisningen av Viasat Film bjuder på en vecka med förstklassig underhållning. Allt ifrån action till drama, romantik och spänning. Här nedan tipsar vi om några utvalda favoriter under veckan:
The Bond Collection
Det är Bond-månad på Viasat. På kanalen Viasat FIlm Hits visas Bondfilmer varje dag, dygnet runt. Det är helt enkelt det bästa sättet att ladda upp inför den senaste 007-filmen "No Time to Die", som har biopremiär senare i vår.
 
Long Shot – Fredag 13 mars kl 21:00  (Viasat Film Premiere HD)
När Fred Flarsky, en otursförföljd journalist stöter på sin första kärlek Charlotte Field lyckas han charma henne. Det är bara ett litet problem – Charlotte är nu USA:s utrikesminister.      
RIG 46 – Seriestart Fredag 6 mars kl 21:00  (Viasat Film Premiere HD)
En död kropp har flutit iland på den skotska kusten. Upptäckten gör att polisen börjar tro på Petras berättelse om vad som försiggick på oljeriggen och att kroppen kan tillhöra hennes bror.
Här hittar du kanalerna      
Viasat Film Premiere HD – 110
Viasat Film Action HD – 111
Viasat Series HD – 112
Viasat Film Hits HD – 113
Viasat Film Family - 114
Vem kan ta del av frivisningen?
För att ta del av frivisningen behöver du ha en digital TV-mottagare från Sappa eller en inbyggd digital TV-mottagare i din TV.
Du kan även se frivisningen om du inte har ett abonnemang hos Sappa, om du har en tv med inbyggd kabel-TV box. Du behöver då göra en digital kanalsökning för att få in vår digitala kanallista. Efter det kan du se vår frivisning.
Gör en kanalsökning via DVB-C med Sappas värden. Uppge följande: 
Frekvens: 306 MHz 
Symbolhastighet: 6.875 MS/s 
Modulation: 64 QAM 
Nätverkssökning: JA, 100
Fungerar det inte som det ska? Ring oss på 0774-444 744, så hjälper vi dig!
Vill du fortsätta se Viasat Film efter frivisningen?  
Håll utkik på vår erbjudandesida för att se om det finns något erbjudande på Viasat Film som kan passa dig! Se våra erbjudanden.
Du kan även logga in på Mitt Sappa för att lägga till kanalpaketet eller slå oss en signal på 0774-444 744, vi svarar alla dagar året om 8-22.

Frivisning av V series & film

Gillar du också film och serier? Nu får du tillgång till hela kanalpaket V series & fIlm mellan 12-18 oktober, helt kostnadsfritt. Se Le Mans '66, Jojo Rabbit, Zombieland: Double Tap, My Dead Ex och mycket mer.