Så skyddar du ditt hemmakontor

Vi ger dig tips och information om hur du jobbar säkert på distans.

Behåll din integritet med en VPN

Använder du din egen dator när du jobbar hemma? Då bör du skaffa en VPN för att säkra din anslutning samt skydda dina data. Med en VPN kan ditt arbete online låsas så att bara du ser det. Virtuellt privat nätverk (VPN) är den teknik som används för att skapa en säker förbindelse eller "tunnel" mellan två punkter i ett osäkert nätverk.

Var försiktig med delning

Var försiktig när du delar din skärm under videomöten. Låt endast de fönster du vill dela vara öppna, detta är ett av de större integritetsproblemen online idag. Det är lätt att av misstag dela innehåll som inte är tänkt att visas för andra.

Sappa Trygg SUrf

Se upp för nätfiskebedrägerier

Det är många gånger svårt att skilja ett autentisk e-postmeddelande från ett falskt. Med nätfiske vill man komma åt personlig information eller inloggningsuppgifter. Så var uppmärksam på skumma mejl och bilagor som skickas. Bättre att ta det säkra före det osäka och inte öppna om du inte vet säkerhet vem avsändaren är. Det går att avslöja många av attackförsöken genom att ta en ordentlig titt på avsändaradressen 

Lösenord stjäls på flera sätt

Nästan alla jobb-konton innehåller känsliga person &- företags­uppgifter som kan användas för identitets­stöld. Du måste skydda vart och ett av dem med ett unikt lösen­ord, din unika nyckel. När ett lösen­ord exponeras förblir de andra säkra och risken för att falla offer för id-stöld minskar rejält.

SAPPA ID-SKYDD