Bredband

TV & Play

Om Sappa

Kundsupport

Tillbaka

Logga in

Aktivera tjänster

Vår styrelse

Lär känna Sappagruppens styrelsemedlemmar.


Namn:
Tomas Franzén

Roll i styrelse: Ordförande

När gick du med i styrelsen: 2018

Vilket år är du född: 1962

Utbildning: Civilingenjörsutbildning Industriell Ekonomi Linköpings Universitet

Nuvarande befattningar: Styrelseordförande i bland annat Bonnier News Group, TietoEVRY Corporation, Pamica Group och Elajo. Styrelseledamot i bland annat Axel Johnson, Martin & Servera, Dustin, Liljedahl Group och Hydroscand Group.

Tidigare befattningar: VD för Bonnier, Com Hem, Eniro, Song Networks och AU-System.

Tankar om Sappa som bolag: Sappa kan erbjuda sina kunder ett konkurrenskraftigt erbjudande inom TV- och bredbandstjänster i likhet med de stora operatörerna, men har samtidigt det lilla företagets förmåga att vara flexibla och nära sina kunder.

Kommentar om personlig pryl: Mitt padelrack används 3 – 4 ggr i veckan både för nöje- och i tävlingsspel.


Namn:
Mats Ulvtorp

Roll i styrelse: Ledamot, Ägarrepresentant

När gick du med i styrelsen: 2022

Vilket år är du född: 1963

Utbildning: Ekonomi och marknadsföring Halmstad Högskola samt IMD Business School, Lausanne.

Nuvarande befattningar: COO, Investment Manager på Pamica

Tidigare befattningar: Ingenjör, olika ledande befattningar som VD, COO, Chef inom affärsutveckling, försäljning och marknad. Senast som försäljning och marknadsdirektör på Rexel UK.

Tankar om Sappa som bolag: Ett fantastiskt bolag med en jordnära kultur och kundfokus.

Kommentar om personlig pryl: Som fotbollsälskande Halmstadbo följer jag förstås HBK och får hoppas att vi även i år kommer före IFK Göteborg i tabellen. 😊


Namn:
Anders Steen

Roll i styrelse: Ledamot och VD i Sappa sedan mars 2022

När gick du med i styrelsen: 2018

Vilket år är du född: 1968

Utbildning: IHM Business School 1992-1994

Nuvarande befattningar: VD Sappa

Tidigare befattningar: Bl.a. Marknadschef SIBA , VD Ring Up-kedjan, Försäljningsdirektör Tele2, VD Katshing, vVD Quadracom Networks, Grundare Fibertjänst Sverige

Tankar om Sappa som bolag: Vi är den enda av alla nationella telekombolag som verkligen värnar om den lokala marknaden i allmänhet och kunderna där i synnerhet. I en värld under snabb förändring, och ibland stor oro, är Sappa en trygg partner som alltid står på våra kunders sida. Vare sig kunden är en enskild bredband eller tv-kund, eller om det är ett stort energibolag eller fastighetsägare. Så var det för 15 år sedan, och så kommer det vara även om 15 år från nu. Till det vågar jag påstå att vi har branschens mest engagerade och kompetenta medarbetare.

Kommentar om personlig pryl: Ett gott skratt behöver vi alla varje dag. För en boknörd som mig är därav originalmanuskriptet till Fawlty Towers (Pang i bygget) en ren och skär njutning som man aldrig kan få för mycket av. Troligen den roligaste serien som någonsin gjorts, och att läsa den i bokform förhöjer njutningen rejält.


Namn:
Christer Andersson

Roll i styrelse: Ledamot

När gick du med i styrelsen: 2023

Vilket år är du född: 1957

Utbildning: Civilingenjör Linköpings Tekniska Högskola, Industriell Ekonomi.

Nuvarande befattningar: Pensionär och styrelseproffs

Tidigare befattningar: Diverse ledande befattningar i olika telekomoperatörer såsom British Telekom, AT&T, Song Networks, Com Hem och iTUX. Ansvarig för fastighetsägaraffären hos Com Hem (2007–2012) när verksamheten utvecklades från TV-distribution till stark tillväxt inom bredband. Som en del av Com Hems transformering etablerades kommunikationsoperatören iTUX där jag var VD fram till 2019. Mitt bidrag till Sappa är en lång och bred telekomerfarenhet inom försäljning, affärsutveckling och kundfokus.

Tankar om Sappa som bolag: Sappa har en tydlig och viktig position på marknaden. Med ett komplett produktutbud, flexibel organisation och kundfokus kan vi utmana de stora operatörerna. Vår styrka och potential ligger i att ha en enkel och hållbar relation till våra kunder.

Kommentar om personlig pryl: Jakt är ett av mina fritidsintressen. Att vara i skog och natur är en avkopplande kontrast till den digitala värld som vi alla lever i.


Namn:
Jan Lund

Roll i styrelse: Ledamot

När gick du med i styrelsen: 2019

Vilket år är du född: 1970

Utbildning: Civilekonom Stockholms Universitet

Nuvarande befattningar - Head of Strategy & Corporate Development Bonnier Group. Styrelseordförande Readly.

Tidigare befattningar: Head of Strategy & Digital Media MTG/Viaplay, Head of Strategic Business Intelligence Dagens Nyheter. Styrelseledamot Bisnode, Clio, Bonnier Broadsting, SF Studios, Quadracom, MMS Mediemätning i Skandinavien.

Tankar om Sappa som bolag: Den lokala leverantören av TV, streaming och bredband med förmåga att anpassa sig efter slutkonsumenters och fastighetsägares behov.

Kommentar om personlig pryl: Börjar komma till insikt om att jag inte kommer förbi nybörjarstadiet i padel.


Namn:
Ole Salsten

Roll i styrelse: Styrelseledamot

När gick du med i styrelsen: 2018

Vilket år är du född: 1962

Utbildning: Examen som revisor i Norge.

Nuvarande befattningar: Sedan mitt bolag såldes 2010 ägnar jag mig åt styrelseuppdrag och konsultverksamhet. Jag är bl a styrelseordförande i det noterade bolaget Fortinova Fastigheter AB.

Tidigare befattningar: Förtroendevald på heltid inom två LO-förbund, både lokalt och centralt, innan jag 1992 startade egen verksamhet inom utbildning och vård. Verksamheten hade drygt 1300 anställda innan den såldes i 2010.

Tankar om Sappa som bolag: Sappa är det mindre bolaget som kan utmana de större TV o bredbandsdistributörerna genom sin flexibilitet och breda kompetens.

Kommentar om personlig pryl: Flytväst, en pryl som gör att jag känner mig trygg där jag trivs som bäst, nämligen i båt på Västkusten.

© 2024 AB Sappa | org no. 556453-6281