Bredband

TV & Play

Om Sappa

Kundsupport

Tillbaka

Logga in

Aktivera tjänster

  Sappa ❤ GavleNet

  Information om din TV-tjänst

  BAS 2

  Ditt nya förbättrade TV-utbud består av 18 digitala HD-kanaler som du kan se utan utrustning via alla dina antennuttag, samt 7 krypterade HD-kanaler (grönmarkerade) som du når via den digitalbox/TV-modul du har idag tillsammans med programkortet från Sappa.

  Mellan kl. 10-13 den 30 maj kopplas signalen om. Du behöver då göra en digital kanalsökning efter kl. 13 på din TV.

  Om du har ett tilläggspaket kan du läsa mer om det under fliken "Tilläggspaket".

  Kom igång 30 maj efter kl. 13

  Med TV-utrustning

  1. Sätt i programkortet som du fått av Sappa.

  2. Gör en digital kanalsökning på din TV. Om du har digitalbox gör du istället en ny kanalsökning på den.

  3. När sökningen är klar ska du få in alla 25 digitala HD-kanaler.

  Utan TV-utrustning

  Om du har fler TV-apparater men saknar TV-utrustning för dem kan du ändå söka in de 18 okrypterade kanalerna. Kontrollera att din TV har inbyggd digitalmottagare, det har de allra flesta TV-apparater tillverkade efter 2008. Är du osäker kan du se i TV-manualen om din TV har stöd för DVB-C. Gör sedan en digital kanalsökning.

  Hjälpguider

  Testa gärna våra videoguider nedan om du behöver hjälp att göra kanalsökning på din TV med eller utan TV-modul. Hittar du inte din TV-tillverkare har vi även en mer generell hjälpguide samt en för dig med digitalbox.


  Hjälpguide för digital kanalsökning på TV

  Hjälpguide för kanalsökning på digitalbox

  I ditt basutbud ingår Sappa Play från 30 maj

  Streama program i mobilen, datorn och surfplattan eller till TV:n med hjälp av Airplay eller Chromecast. Se program upp till 7 dagar bakåt i tiden eller kolla program som går live. Sappa Play fungerar inom EU och du kan ansluta upp till 5 enheter (max 2 uppkopplade samtidigt). Alla okrypterade kanaler i BAS 2 + Axess TV går att se i Sappa Play.

  Kanalerna går att streama från 30 maj, men du kan redan nu aktivera dig.

  Aktiveringen av Sappa Play skiljer sig åt beroende på om du fått ett programkort från Sappa eller inte. Om du inte haft något programkort hos Cantab tidigare och därmed inte fått något kort från oss, behöver du först aktivera ett konto på Mitt Sappa. Välj det alternativ som stämmer på dig för att aktivera.

  Sappa Play - Har fått programkort

  A. Gå till sappa.se/mitt-sappa, logga in med Mobilt BankID och registrera en mejladress för att aktivera Sappa Play. Om det redan finns en mejladress kan du gå till steg B.

  B. Logga in i Sappa Play-appen eller på sappaplay.se.
  Mejladress: Använd samma mejladress som i punkt A. Lösenord: Samma som till Mitt Sappa, om du ej bytt lösenord: fyra sista siffror i personnumret.

  Sappa Play - Har inte fått programkort

  A. Registrera en kundprofil på sappa.se/aktivera.
  Klicka igenom alla steg och fyll i dina uppgifter. Efter registrering får du ett bekräftelsemejl.

  B. Logga in i Sappa Play-appen eller på sappaplay.se.
  Mejladress: Använd samma mejladress som uppgavs i punkt A. Lösenord: Samma som till Mitt Sappa, om du ej bytt lösenord: fyra sista siffror i personnumret.

  Kontakta TV-tillverkare

  Om du önskar hjälp med hur du ska göra olika inställningar på din TV, så som att göra en kanalsökning eller att skapa en favoritlista, rekommenderar vi att du kontaktar tillverkaren av din TV. De kan även hjälpa dig ta reda på om din TV har stöd för DVB-C eller inte.

  Kontaktuppgifter

  © 2023 AB Sappa | org no. 556453-6281