Bredband

TV & Play

Om Sappa

Kundsupport

Tillbaka

Logga in

Aktivera tjänster

Dags att fixa bredband till sommarstugan eller fritidshuset?

2022-04-15

Tänkte du jobba från sommarstugan i sommar eller vill du bara ha en stabil uppkoppling under semestern? Här förklarar vi kortfattat de vanligaste bredbandslösningarna och vad du ska tänka på för att välja rätt bredbandshastighet som passar dig och dina behov.

Kolla upp vad din sommarstuga har för bredbandslösning

  • Bredband via fiber (finns hos Sappa) – Är det mest stabila och snabba sättet att få bredband på – du kan få hastigheter upp till 1000 Mbit/s. Kräver dock att du har fiberanslutning draget till bostaden.
  • Bredband via kabel-TV (finns hos Sappa) – Som det låter får du bredband via antennuttaget i din bostad. Fördelarna är att du kan få ett relativt snabbt och stabilt bredband till ett ganska lågt pris.
  • Bredband via ADSL (telefonjacket) – Är en äldre teknik och innebär att du får bredband via telenätet (koppar). Maxhastigheten för nedladdning är upp till 24 Mbit/s. Om du har ett klassiskt telefonjack i bostaden finns en chans att du kan få bredband via ADSL, dock är det få leverantörer som erbjuder tjänsten då kopparnätet är på väg att avvecklas.
  • Mobilt bredband – Ett bra alternativ om du vill kunna ta med ditt bredband till andra ställen. Kräver dock att du har en stabil och bra mobiltäckning i sommarstugan eller fritidshuset.


Vilken bredbandshastighet ska jag välja?

Två primära frågor att ställa när du ska välja bredband till sommarstugan är: Hur många ska använda bredbandet och vad vill jag att det ska räcka till?

  • 100 Mbit/s – Är den vanligaste hastigheten bland hushåll i Sverige och täcker behoven för de flesta hushåll såsom streaming av musik och serier, surfa och titta sociala medier.
  • 250 – 500 Mbit/s – Passar det större hushållet med många TV-apparater, datorer, surfplattor och mobiltelefoner som är uppkopplade samtidigt. Täcker även behov som att kunna jobba hemifrån med stora och tunga filer och att spela online-spel utan att det laggar.
  • 1000 Mbit/s – Är hastigheten för dig med väldigt högra krav som vill ha det allra bästa och snabbaste bredbandet. Det är oftast maxhastigheten hos många bredbandsleverantörer och gör att hela hushållet kan surfa riktigt snabbt utan problem.

Oavsett vilken hastighet som passar dina behov har du alltid valmöjligheten att teckna bredband med eller utan bindningstid hos oss. Du kan även pausa abonnemanget i upp till 9 månader.


Kika på våra olika hastigheter och erbjudanden och se om vi kan leverera bredband till din adress här.

© 2024 AB Sappa | org no. 556453-6281