Bredband

TV & Play

Om Sappa

Kundsupport

Tillbaka

Logga in

Aktivera tjänster

Så enkelt byter du bredbandsleverantör

2024-05-20

Går du i tankarna om att byta bredbandsleverantör, men tycker att det verkar krångligt? Det är faktiskt enklare än man kan tro. Den här artikeln reder ut alla detaljer du behöver känna till.


Gör research kring ditt nya bredband

Välj bredbandslösning
Är du nöjd med bredbandet du har idag eller öppen för något nytt, och i så fall vad? Tekniken utvecklas fort och det är inte helt enkelt att hålla koll på skillnaderna mellan olika bredbandslösningar. Fast bredband innebär möjlighet till riktigt snabba hastigheter, obegränsat med surf, hög prestanda och stabilitet till en fast månadskostnad. Mobilt bredband å andra sidan innebär tillgång till bredband från vart som helst, men samtidigt endast lägre hastigheter, begränsat med datamängd, generellt sett dyrare per gigabyte data och ofta varierande månadskostnad.

Vill du få mer koll på de olika bredbandsanslutningarna som finns? Läs mer här.


Välj bredbandshastighet
Många som byter bredbandsleverantör väljer samma bredbandshastighet som de haft tidigare utan att riktigt fundera på om hastigheten är rätt för hushållet. Vår rekommendation är att läsa på lite om de olika hastigheterna innan du gör ditt val.

De vanligaste hastigheterna för bredband är 100, 250, 500 och 1000 Mbit/s. Den lägre hastigheterna passar det mindre hushållet med några få enheter där surfandet mest består av att streama musik och serier, kanske göra bankärenden och kolla mejlen. De högsta hastigheterna passar det större hushållet där det finns många enheter uppkopplade samtidigt och där man ställer höga krav på stabil streaming i hög kvalitet. Om du hanterar uppladdning av tunga filer och program, spelar mycket online eller har ett smart hem bör du också välja en högre hastighet.

Tips! Om du är osäker på vilken bredbandshastighet som passar ditt hushåll bäst, gör vårt quiz här.


Säg upp din nuvarande tjänst

Har du en tjänst aktiv hos en leverantör idag? Börja med att säg upp ditt abonnemang hos din nuvarande leverantör. Tänk på att dubbelkolla fram till vilket datum du har din tjänst, så att du inte får betala dubbelt under en period.


Såhär blir du bredbandskund hos Sappa

1. Skriv din adress / Logga in

Vilka tjänster och erbjudanden vi kan erbjuda dig beror på vart i Sverige du bor samt om du bor i en brf/bostadsbolag eller villa. Därför behöver du alltid söka på din adress som nykund eller logga in som befintlig kund - för att se exakt vad vilka produkter och priser vi kan erbjuda just dig.

Här hittar du både ordinarie bredbandsprodukter utan bindningstid och bredband med kampanjpris.

Här hittar du våra aktuella kampanjer.

2. Välj ditt bredband

Ska du flytta snart och vill inte binda upp dig på ett abonnemang? Eller är du på jakt efter en riktigt bra deal? Oavsett vilken hastighet som passar dina behov har du alltid valmöjligheten att teckna bredband med eller utan bindningstid hos oss.

3. Välj startdatum

Vill du komma igång med ditt bredband direkt eller vill du att tjänsten ska börja först om ett tag? Hos Sappa kan du välja startdatum upp till 3 månader fram - oavsett om du tecknar bredband till ordinarie pris eller vid kampanj. Du gör ditt val kring startdatum i kassan.

4. Klart!

Grattis till ett bra val av bredbandsleverantör!

Vill du maximera räckvidden på ditt nya bredband? Kolla in vår kraftfulla wifi 6-router och extender här.

© 2024 AB Sappa | org no. 556453-6281