Bredband

TV & Play

Om Sappa

Kundsupport

Tillbaka

Logga in

Aktivera tjänster

Marie på Sappa: "Det hade varit härligt att leva som hippe på 70-talet"

2024-08-30

Nästa kollega tar oss tillbaka till hemmaplan igen, närmare bestämt till staden som fick Göteborg att blomma – Mölndal, där två av Sappas dotterbolag Seths och Bitcom ligger. Här hittar vi en kollega som kan titulera sig som SM-mästare i rodd. Av kollegor har hon kallats för kameleonten som fungerar med alla typer av människor, en glädjespridare med en personlighet som kan sammanfattas varm, ödmjuk och vänlig. Kollegan vi pratar om heter Marie, och hon hade mer än gärna kunnat tänka sig att leva som hippie på 70-talet…

Vilket av bolagen jobbar du på?

Jag är anställd av Seths men jobbar för Bitcom.

Hur hamnade du på Bitcom och hur länge har du varit där?

Jag har jobbat som kock i många år och började läsa en administrationsutbildning för att jag ville sadla om. I samma veva som jag var klar tipsade min granne mig om att söka hennes tjänst då hon skulle sluta. Så det var lite av en slump och har varit där sedan 2021.

Vad gör du på Bitcom?

Jag har hittills varit kundadministratör som inneburit en ganska bred roll med allt från att lägga upp nya kontrakt på kunder, svara på mejl och samtal från kunderna, kreditera fakturor, koppla på och av tjänster inne i portalerna, uppdatera hemsidan med information med mera. Jag har även ansvarat för att koppla vidare samtal för systerbolaget Seths växel. Men vi är ju i en förändringsprocess nu så just nu är min tjänst på väg att förändras en del.

Vad blir din roll framöver?

Det är inte helt klart ännu utan det är under en övergångsperiod just nu. Sappas kundtjänst har tagit över själva kundkontakten. Men jag kommer tillhöra en helt ny avdelning som heter Affärsstöd.

Hur skulle du beskriva kulturen på Seths och Bitcom?

Man märker att det är ett familjeföretag, alla känner liksom alla och det är mycket historier från back in the days. Eftersom vi inte är så många är det ju en väldigt familjär stämning.

Vad är den största skillnaden på Seths och Bitcom sedan Sappa kom in i bilden?

Jag skulle nog säga att bolagen blivit mer öppna för förändring, och att det bidragit till ett annat synsätt, en mer öppen atmosfär. Känns som att fler röster blir hörda och där alla lite mer hjälps åt med allt skulle jag ändå säga. Så har det inte alltid varit. Det känns som ett upplyft och man har sett att det går att göra på ett annat sätt och inte fortsätta med ”så här har vi alltid gjort-spåret”

Inom en snar framtid ska Sappa, Seths och Bitcom jobba under samma tak, vad tror du är viktigt för att det ska bli så bra som möjligt?

Vi kommer ju från olika kontor där vi inte riktigt känner varandra. Jag tycker det är viktigt att någon drar i lite aktiviteter för sammanhållningen. Jag drog igång en trivselgrupp på Seths och Bitcom för att vi behövde ha några som drog i lite AW:s osv. För att bli mer av en helhet tror jag det är viktigt att få ihop alla lite mer inför sammanslagningen. Har man varit i ett lag med någon vid en aktivitet så blir det så mycket enklare att känna en samhörighet t.ex. och bara att man vet namnet på varandra. Vi brukar ju t.ex. ha pauser vid satta tider, så det är ju kul om det öppnar upp för att fler vill slå sig ner på en fikapaus och att det blir ett blandat gäng.

Vad är det svåraste respektive roligaste med ditt jobb?

Just nu är det ju lite svårt att veta vart min tjänst är på väg. Men det är ju t.ex. jobbigt om typ systemen inte fungerar, att man inte kan ta sig vidare riktigt för att ett internt system inte har stöd för något eller liknande. Men det roligaste är att jag fått lära mig en helt ny bana och att jag trivs så bra med att jobba administrativt. Det är lite utmanade för man ska ha koll på så mycket i huvudet. Det är en så blandad roll så det är aldrig samma samma liksom.

Har ni några traditioner på kontoret?

Vi har tidigare haft julbord med respektive, så det har ju varit en fin tradition som jag inte varit med om innan på andra jobb. Sen har det ju varit lite smågrejer som att vi alltid grillar på lunchen före Kristi Himmelsfärd, fikapauserna, ledig på klämdagar och att man slutar tidigare den 23:e före julafton.

Något kul eller fint minne från din tid på Bitcom?

Det var en dam som vi hjälpte i flera dagar med diverse fel, både kundtjänst samt support. Hon blev så glad för hjälpen att hon kom tillbaka till oss med fika.

Om du fick resa i tiden, vilket år eller århundrade hade du valt?

Kanske 70-talet. Det känns flummigt och kravlöst. Jag vet ju inte men det man hört är att det var härligt och alla kunde vara lite mer som de ville. Det är så himla mycket press och krav på en nu ­– det förväntas så mycket av en som människa, förälder osv idag.

3 fun fact om dig

  • Jag har tagit SM-guld i rodd. Det var väldigt längesen, men jag var med i Mölndals roddklubb och det blev lite mer en bara en rolig grej som det var från början.
  • Jag har tvillingar. Det var ett väldigt konstigt och chockerande besked. Det är verkligen en pärs att ha två små bebisar samtidigt haha.
  • Kan slicka på min egen näsa.

Vad gör du när du inte jobbar?

Det är mycket tid med barnen, både frivilligt och ofrivilligt haha. Jag kan säga att det tar på krafterna att ha tvillingar. Men vi bor i ett lägenhetsområde där många grannar blivit nära vänner, så vi umgås mycket med varandra på fritiden och lagar mat ihop.

Om du inte jobbade med det du gör nu, vad hade du gjort då?

Jag har haft en dröm väldigt länge att driva typ ett värdshus. Den har svalnat lite nu. Men det hade varit häftigt att ha ett lite mindre B&B med restaurang, frukostbuffé osv med hanterbart mängder rum. Men jag är väldigt nöjd över vart jag hamnat yrkesmässigt nu – min inriktning med administrativt jobb, så detta var mer en stark dröm innan.

Du får en ledig långhelg och obegränsat med pengar. Vad gör du?

Jag älskar att resa till storstäder, så jag hade nog rest till New York – helst barnfritt haha. Alternativt så hade jag rest till typ Mexico för lite sol och bad med hela familjen.

Har du något life hack?

Lägg hushållspapper i salladspåsen, för att salladen ska hålla bättre.

En rekommendation

Ta livet lite mer med en klackspark. Om något går fel så är det tråkigt men det är inte hela världen, allt löser sig försöker jag ofta tänka. Släpp och gå vidare.

Ditt bästa serietips

Working mums på Netflix är kul – det är ett gäng högt uppsatta kvinnor som är egenföretagare och som ska rodda med familj och karriär. Men karaktärerna är liksom dryga på ett roligt sätt.

© 2024 AB Sappa | org no. 556453-6281